2013 m. birželio 11 d., antradienis

Grindys. Pasiruošimas betonavimui

PINIGAI:
2000 Lt (santechnikui už darbą)
3310 Lt (santechnika prekės)
160 Lt (smėlis, 4kub)
237.9 Lt (tinklas betonavimui)
360 Lt (cementas, 840 kg)
475.2 Lt (EPS100, 5cm, 48 lapai)
317.4 Lt (EPS80, 3cm, 60 lapų)
107.74 Lt (montavimo putos, 8 flakoniukai)

Senokai nerašiau. Kaip ir nerašiau turbūt apie priimtą sprendimą vistiktai grindis betonuoti, o ne lagiuoti. Buvo pasikviesti dveji betonuotojai, maždaug įvertinti dabar esančios kreivos perdangos aukščius, primesia ką daryti, kad ją teisingai išbetonuoti. Pirmasis sakė, kad nuokrypis 5cm, antrieji sakė, kad jokio nuokrypi nėra, tik poros cm duobė ties viduriu. Pirmasis sakė, kad dėti visur 10cm putos, antrieji, kad daugiau smėlio, nes jis pigesnis ir 8cm putos. Vienok abu sužiūrėjo vienodai, kad pilnai išbetonavus grindis iki palangės bus 87cm nuo grindų dangos. Tokie skaičiai mane tenkina. Buvo pasirinkti antrieji betonuotojai, jų kaina už darbą 15lt/kv.m. Gan nemažai, bet kai pas mane plotas nedidelis, tai esmės nesudaro.

Priimtas sprendimas toks:
vežam smėlį, taip lyginam perdangos nelygumus, virš perdangos bėgio dar užpilame smėliu kokius 1-2cm, tada guldom EPS100 5+3cm, tada plėvelė ir tinklas. Plėvelę nutarta kloti ant polistirolo, kad išeitų tvarkingiau ir tiesiau sudėti polistirolą. O tinklą jie susidės patys kai pradės betonuoti.

Medžiagų užsipirkimą pradėju nuo mėnesio pradžios ir kaip tyčia nuo 2013-06-03 pist ir pabrango polistirolas. Ir pabrango ne šiaip keliais litais, o nuo ankščiau siūlytos kainos 162 Lt/kub iki 213Lt/kub. Įspūdingai. Gerai, kad viską pradėjau vos kelios dienos nuo pabrangimo, tai nieko kito neliko kaip tik apvažiuoti visas parduotuves klausiant kurioje dar likę užsipirkta polistirolo senosiom kainom. Radau ermitaže, tiesa tik 5cm storio, tad nors ir labai nenorėdamas, bet 3cm storio ėmiau EPS80, jis truputį minkštesnis, bet derinant su EPS100 nieko blogo neatsitiks.

Prieš pradėdamas darbus detaliai su metru nusifotkinau visus vamzdžius, laikydamasis atstumų, mastelio ir t.t. Persipiešiau vamzdyno planą ant popieriaus, kad viską paslėpus po betonu žinočiau kur kokia trasa eina. Manau, kad žinosiu :)

Tai gi, praeitos savaitės pradžioje nupirkti 4 kubai smėlio ir pradėjau jį kibiriukais tempti į antrą aukštą. Darbas nedžiuginantis, nes smėlis sveria 1,5karto daugiau nei vanduo :) Nešdamas du kibirus smėlio iš tiesų nešu tris kibirus vandens... Bet sunešiau, per tris dienas po darbo dirbdamas ir vis pasilygindamas sunešiau visą reikalingą kiekį. Gerai, kad tai nebuvo visi tie 4 kubai. Manau, kad prireikė tik kokio 1,5kubo, gal 2, bet kadangi pats smėlis nebrangus, o didžiają jo dalį sudaro atvežimas - pirkau daugiau, kažkur panaudosim.

Šitaip atrodo suneštas smėlis ir išlygintas:











O šia vaizdas prie iš po:












Sunešęs smėlį pradėjau dėti putplastį, pirmiausia dėjau 5cm, paskui 3cm. Tikrai džiaugiuosi, kad tarp smėlio ir putplasčio nedėjau plėvelės, nes pasilyginti būtų buvę tikrai sudėtinga, o dabar nėra bėdos atkelti lapą, kažkur papilti, kažkur nustumti. Per savaitgalį buvo noras susidėti abu sluoksnius, bet paaiškėjo, kad žaidimo daugiau nei tikėjausi. Ypač ties vamzdžių vietomis kur daug pjaustymo. tad susidėjau visus 5cm ir dalį 3cm.
Vaizdas sekmadienio vakare:










Aplink vamzdžius daug pjaustymo, dar dasideda ir vidinės sienos bei laidai, kurie guli ant žemės:











Ten kur apie vamzdžius reikia pjaustyti - negailiu montažinių putų:











O čia jau pradėtas dėti antrasis 3cm storio sluoksnis, jį dėti kažkiek paprasčiau, nes didžioji dalis laidų ir vamzdžių lieką pasislėpę:



Ir pabaigtas vienas kambarys:











Per šiandien/ryt manau pabaigsiu dėti likusius 3cm. Su betonuotojais sutarta, kad jei niekas nesutrukdys 5dienį jie viską išbetonuos. Tikiuosi, kad pavyks.

3 komentarai:

  1. Siūlyčiau prie kamino neglausti putplasčio, jis degus. Aplink perimetrą reikia sudėti kompensacinę juostą ("burbulinė" juosta arba 2cm putplastis), taip pat didesniame plote reikia jos įdėt, kad nesutrūktų betonas ir aplink medienos stulpus taip, nes medis kraiposi, tai jį reikia izoliuot nuo betono.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėl kamino pastebėjimas geras, aš jį bet kokiu atveju naujai pertnkuosiu priešgaisriniu tinku, bet toj vietoj kur glaudžiasi putplastis reiks kažką sugalvoti.
    Kompensacines juostas sudės betonuotojai prieš pat darbą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Esant nelygioms grindims geras sprendimas yra šiltinti poliuretano putomis, nereikia apacioje smelio ir vietoje 8 cm uztektu 4 cm.

    AtsakytiPanaikinti