2013 m. birželio 17 d., pirmadienis

Grindų betonavimas. Pabaiga

PINIGAI:
260 Lt (žvyras, 5 kub, sijotas, 0,4fr)
18,73 Lt (5mm storio paklotas kaip amortizacinė juosta)
52,50 Lt (7vnt betonavimo tinklo papildymas)
100 Lt (7maišai po 35kg cemento papildymas)
1050 Lt (betonuotojų darbas)


Sukišiu į vieną įrašą viską apie grindų betonavimas, nes vakar jas betonuotojai jau išliejo. Apie viską nuo pradžių.

Savaitgalį galutinai baigiau dėti polistirolą, net poros lapų 3cm storio pritrūko. Sudėjęs polistirolą dar visus didesnius tarpus supurškiau montažinėm putom:











Ties laiptų viršumi dėjau gerokai mažiau polistirolo, kad susipiltų daugiau betono ir esant poreikiui iš betono galėčiau išpjauti laiptą. Dar galvosiu apie šią vietą:











Tada padariau kažką panašaus į klojinius, t.y. kad į laukines karkasines sienas nepatektų betonas. Dėjau paprasčiausias senas vieno pjovimo lentas, kurios dar buvo likusios nuo senojo stogo ardymo:










Taip man sienos karkase neatsiras nereikalingas betonas (šalčio tiltas!) o šiltindamas sieną vata ją sėkmingai sujungsiu su grindų polistirolu. Lentas, užpylus betonu, ištrauksiu nesunkiai, nes tarp jos ir betono dar bus plėvelė. Manau :) Kaip bus pamatysime.

Sudėjus mano sugalvotus "klojinius" atėjo laikas plėvelei. Panaudojau tą, kurią pradžioj pirkau kaip apsaugą nuo lietaus (kai buvo nuardytas stogas), vėliau ją ketinau naudoti kaip garo izoliaciją. Bet visą ir sunaudojau grindims. Garui izoliuoti pirksiu kitą, manau su folija.
Šiaip plėvelė susidėjo nesunkiai, prie medinių paviršių prišaudžiau, kitur tik guldžiau. Šitam reikale keturiom rankom dirbti daugiau lengviau nei dviem ;)











Laiptų viršus:











Taip ir baigėsi savaitgalis. Ir tada atėjo džiugus pirmadienis, kada sulaukiau betonuotojų. Darbo eigoje fotkinimui nebuvo laiko (ir galimybių), nes vis kažko trūko, pirmiausia betonavimo tinklo (skaičiavau pats) prireikė net 7 vnt viršaus. Pradėjus dirbti paaiškėjo, kad tikrai trūks žvyro (skaičiavo betonuotojai). Čia išgelbėjo ~2kub likusio smėlio nuo perdangos lyginimo. O pabaigoje paaiškėjo, kad trūksime ir cemento (skaičiavo vėl betonuotojai), papildomai pirkau 7 maišus, prireikė 5. Tik nežinau kodėl tai įvyko, arba kažkas apsiskaičiavo arba kažkas buvo labai nelygu :) Bet svarbiausia, kad darbas padarytas ir mes turime lygias gražias grindis! Valio!









Makro rėžimu:











Betonuotojai neskubėdami dirbo nuo 11val iki 17val. Kainavo 15Lt/kv.m. (1050Lt iš viso), betoną maišė ir į antrą aukštą kėlė putmeisteriu. Šiandien jau lipsiu ant naujo betono, pats su gulsčiuku pasimatuosiu lygumą, aukščius, aukštį iki palangių (buvo sutarta, kad nebus mažiau nei 88cm) ir tada pasakysiu ar galiu juos rekomenduoti :)


Dar gera žinia, sutariau, kad iškart po Joninių atvažiuotų dujininkai vesti vidaus dujotiekio. Tai kainuos 2500 Lt. Ves tie patys kas ir lauko dujotiekį darė.
O šį savaitgalį vedam elektra.

Tad labai optimistiškai tikiuosi, kad jau Liepos 1d turėsime pilnai funkcionuojantį namą :)

2 komentarai: