2013 m. birželio 25 d., antradienis

Elektra

PINIGAI:
30,83 Lt (grąžtai el.kabeliams pravesti)
20,34 Lt (laikini jungikliai)
18,45 Lt (laikini lizdai lempoms, 5vnt)
12,99 Lt (papildomas išjungiklis į skydelį)


Tai gis, ilgasis savaitgalis buvo paskirtas elektros laidyno vedžiojimams ir rozetės katilui pajungimui (su varžų matavimais), nes pridavinėjant dujas kartu priduos ir katilą, vadinasi viskas turi būti sutvarkyta.

Tryse dirbome dvi dienas. Gerokai nusiplukome :) Bet darbą padarėme.
Sumontuotas antro aukšto skydelis (pirmame bus dar vienas):











Vedžioti elektrą kai visos sienos karkasinės - gerokai paprasčiau, imi galingą grąžtą su dideliu grąžteliu ir gręži skyles. Jokių duklių, triukšmo, etc. Kabelis kišamas į gofrą. Kabelius naudojome 3x1,5 apšvietimui ir 3x2,5 rozetėms. Gofros skersmuo 16mm, tad nusprendėm gręžti 20mm dydžio skyles. Tik nežinojome su kuo jas gręžti. Buvo keli variantai: grąžtas, plunksna arba karūna. Iš principo visais trim variantais 20mm išgręžti galima. Tada rinkausi pigesnį varianta - plunksna. Tikrai pigiausias variantas :) Bet visada būna antras lazdos galas. Kadangi plunksna plona - žiauriai kaista. o kai kaista - greit atčimpa ir linksta :) Todėl pasirinktas nors ir 6kart brangesnis grąžtas, bet sutrumpinęs darbą gerokai - IRWIN. Su juo darbas ėjosi labai greit. Prigręžiojome skylių ten kur reikia ir nereikia. Kišome kabelį, į skyles kišome gofrą ir judėjome į priekį. Dviems miegamiesiems ir svetainei ateina vienas jėgos kabelis (į rozetes), du kabeliai ateina į virtuvę ir dar vienas į vonią. Kiekvieną šių keturių linijų galėsiu atjungti atskirai. Apšvietimas eina bendru kabeliu, atjungiamas visas bendrai. Laiptinėje sumontuotas perjungiklis (kad apačioje uždegčiau šviesą, o viršuje užgesinčiau, ir atvirkščiai). Palėpės apšvietimas sumontuotas skydelyje atskiru išjungikliu, nes bus naudojamas ypač retai.

Keletas foto po dviejų dienų darbo:











Sumontuota laikina rozetė:










Iš skydelio išeinantis pluoštas kabelių:
















Elektrą vedžiojome dvi dienas, o trečiąją jau pats vienas bandžiau savo suplanuotą ir VGTU profesoriaus palaimintą fintą su ta mūrinės sienos dalimi, kur sumūryta tik per pusė plytos.

Pradinis vaizdas (2013-04-29):










Tvirtinami brūseliai 5x5










Taip padaromas 5cm pločio oro tarpas tarp mūro ir vatos. Ant 5x5 brūselių dedame difuzinę plėvelė, skersuojame karkasą jau su 5x20 bruseliais ir sudedame vatą. Vaizdas:










Vėliau šitą vietą kaip ir visą vatą aptrauksiu garo izoliacine plėvele. Ar tai yra teisingas sprendimas pasakyti nežinau, bet kitokio nesugalvojau. Per RESTĄ dėl šito sprendimo konsultavausi su kažkokiu VGTU profesoriumi (klausk specialisto stendas buvo), jis kaip ir pritarė, kad kažkokių kitokių būdų šioje vietoje nėra. Tad taip ir padariau. Tokių vietų mano mūrinėje sienoje yra daug, virš langų, šoniniai trikampiai ir t.t. Tad pavargti teks.

3 komentarai:

  1. O kodėl neišvedžiojot laidų per viršų, o gręžiojot pertvaras?

    AtsakytiPanaikinti
  2. pagrindinė ir vienintelė priežastis - kad nesusigadintų garo izoliacinė plėvelė. Jei vestume per perdanga visur kur švietuvas būtų papildoma skylė plėvelėje, o tai savo ruoštu reiškia papildomas problemas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei pas jus jau įmontuotas elektros skydas
    , tai gal galit papasakoti kaip jį rinkotės? Į ką atsižvelgėt?

    AtsakytiPanaikinti