2013 m. gegužės 12 d., sekmadienis

Langų sandarinimas

Tikėjausi, kad langų angokraščių sandarinimas truks gerokai trumpiau... Panašu prasideda tie darbai, kur kuitiesi kuidiesi visą dieną, o rezultato parodyti kaip ir nėra. Tas užknisa. Nors tvarkiau tik karkasinės sienos 4 langus, trys langai, kurie yra mūrinėje sienoje, kolkas taip ir liks.

Pirmiausia tikslas buvo sandariai priklijuoti difuzinę plėvelę prie lango rėmo. Tam naudojau klijus illbruck OT 300. Klijavau plėvelę ~1-1,5cm užleisdamas ant lango rėmo. Sekėsi sakyčiau labai neblogai:















Klijai limpa puikiai, kimba tiek prie plastiko, tiek prie plėvelės. Ir prie rankų :) Kaskart išsitepus tenka plautis rankas, nes dirbti nebeįmanoma.

Lango apačioje klijavau prie popalanginio profilio (kad būtų kur pritvirtinti palangę):











Iš arčiau:










O čia vieta, kurios apsandarinimą dar reiks pagalvoti kaip padaryti, kadangi gyliai skyriasi, tai ir plėvelė "išsiskėčia":











Kai visur plėvelė buvo suklijuota sprendžiau dilemą - kišti lango rėmą giliau į šiltalą ar nekišti. Po ilgų svarstymų nuspręsta kišti, pagrinde todėl, kad dar buvo likę putplasčio klijų :)) ir juos turėjau kur nors panaudoti, taip pat norėjau ištiesinti angokraščios. pvz čia:











Akivaizdžiai matosi kaip nelygiai nupjaustyta puta, bijojau, kad statybininkai ir nutinkuos man tokiu pat kreivumu. Todėl nusprendžiau rėmą apklijuoti putplasčiu, kad būtų išsikišęs tik 2-2,5cm rėmo, taip ir ištiesinsiu putplastį. O čia ir prasidėjo didelis žaidimas. Su vata dirbti smagiau :)



Panašiai tuo metu įvyko lūžis, nusprendžiau nebearti kaip arklys. Iki šiol visus 2mėn, kol vyksta statybos dirbdavau iki 21-22val, į darbą lėkdavau 7val, po darbo iškart į kitus rūbus ir ant stogo. Gana! Noriu po darbo ramiai pavalgyti, pabendrauti, pabūti su vaikais galiausiai. Tad, panašu, negreiti tempai dar labiau sulėtės. Užtat išsaugosiu šeimą. Savaitgalio tikslas buvo greitai užsandarinti langus ir dėti vatą. Bet jau šeštadienį popiet spjoviau į viską, langai liko tik pusiau apsandarinti. Išvažiavom pas draugus, kepėm dešreles, vaišinomės tauriaisiai gėrimais ir kitaip atostogavome kaip ir pridera savaitgaliais. Darbai palauks. Panašu, tai dar vienas aspektas, kurio neįvertinau prieš prasidedant statyboms.


Taip pat vakar dar nusprendžiau senas metalines kopėčias prikelti antram gyvenimui ir užboginti jas ant stogo, kur joms ir vieta. Tiesa prieš tai nutariau nuvalyti rūdis ir nupurkšti juodais matiniais dažais. Investicijos keliolika litų, o vaizdelis pasikeitė kardinaliai. Gaila, tik vieno flakoniuko neužteko, šiandien reikės dasipirkti ir baigti ką pradėjau.

7 komentarai:

  1. Juliau, o kokia daba paskirtis tos plėvelės gaunasi? :) Ant viršaus polistirolas juk, ar fasadas ventiliuojamas?
    Iš vidaus dedama garo izoliacinė ir viskas oki, šita jokios funkcijos neatlieka, bereikalingas darbas :) tokia naudojama kai fasadas ventiliuojamas ar/ir kai vata sudėta.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tuomet tu nori pasakyti, kad man ir ant visos karkasinės sienos nereikėjo dėti plėvelės? :)

    Ne visur tas polistirolas uždengs plėvelę (pvz popalanginis profilis), o jei ir uždengs blogiau nuo to tikrai nebus. Blogai būtų jei makrofleksas būtų tik užtinkuojamas. O dabar jis visur paslėptas po difuzine plėvele, nuo UV spindulių.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Apie kokią plėvelę kalbam? :)
    Kad bus blogiau tikrai netvirtinu, tiesiog naudos irgi nebus. Dabar gi ką matau, tai yra polistirolas ir langas. Angokraščiai irgi bus tinkuojami, todėl ant lango klijuosis spec juostelė kad sujungtum langą su polistirolu. Ji kaip ir kompensacinė yra. Montažinės putos a tep ar kitep pasislėps. UV negerai, suyra putos, bet netaip ir greit. Metus kitus turi stovėt kad taip nutiktų, todėl putų pradžioj nepjausto, nors vėlgi nuo laiko priklauso kaip greit dengsis.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš tai nuo pat įrašo pradžios kalbu apie difuzinę plėvelė, kuri yr dedama iš laukinės pusės.

    Beje, jokia sujungimo plėvelė jungianti langą ir polistirolą nebus dedama, pirmą kartą apie tokią girdžiu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ne plėvelė o PVC juostelė, sujungimo profilis, visaip vadinama :)
    http://www.b-a.lt/p83725/Deformacinis-profilis-su-tinkleliu-9-mm-2-4m
    Ji klijuojama prie lango, tinkliukas užsitinkuoja. Pats profiliukas turi ir vietą su izoliacija prie kurios klijuojasi polietileninė plėvelė kad neaptaškytum lango tinkuojant. Darbą baigus plėvelė nuimama ir saura juostelė profilio nusiplėšia. Lieka dailus sujungimas.
    Ar gal yra kitų naujoviškų būdų kurių dar nežinau? :)
    Difuzinės temos nebenagrinėsim, vistiek jau sudėta.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Smagu žiūrėti į kruopščiai atliktą darbą! Kai mes šiltinomės, pirkom tarpines langams, jau trečia žiema, kolkas skundų neturiu.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kai fainai, kad langai jau sandarūs ir nebeišeis šiluma. Reikės ir mums kitą vasarą pasidaryt.

    AtsakytiPanaikinti