2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

Langai jau įstatyti

PINIGAI:
200 Lt (laiptai į palėpę 120x60)
130 Lt (kraigo sandarinimo juosta, 2vnt po 5m)
75 Lt (kamino sandarinimo juosta, 1vnt po 5m)
266 Lt (skarda, 14+m)

Su visu deramu džiugesiu galiu pranešti, kad namas jau turi langus! Iš tiesų turiu daug gero pasakyti apie Plaza langus - tiksliai, operatyviai, mandagiai ir savo vietoje. Po įmontavimo praėjus kelioms valandoms net perskambino vadybininkas ir paklausė ar turiu kokių nors pastabų, ar viskas ok. Likau nustebęs :) Tik vienas momentas, tartasi buvo, kad stiklo paketus gamins Bodesa, o pasirodo gamino Windex. Bet čia mažmožis. Įtariu, kad likusius namo langus irgi gaminsime ten pat. Montuotojai irgi normalūs, atsakė į visu klausimus, dirbo tvarkingai. 7 langus kaip patys sakė "nosį krapštydami" įstatė per 2val.

Stiklo paketai:










Rėmai be paketų:










Rėmus angose tvirtino kiaurai gręždami per rėmą. Matosi katik išgręžiotos skylutės:













O štai čia jis prisuktas angoje:











Ir galutinis vaizdas:













Tai gi dabar sekantys veiksmai - apipjaustyti difuzinę, ją sandariai priklijuoti prie rėmo ir dar jei liks vietos kaikur daklijuoti putplasčio. Tada atiduoti darbininkams baikti armuoti angokraščius. Liks tik palangės (vakar užsakiau ir nuvežiau skardą, šią savaitę turi padaryti) ir su lauku bus viskas baigta iki galo. Šiam etape.

Tiesa dar vakar sužinojau apie tokią spec. juostą kaminų sandarinimui. Žinau, kad dėl to gėda man pačiam, bet tikrai šito mazgo sprendimo variantų nežinojau. Ji atrodo šitaip:













O čia klipukas kaip yra montuojama -> YOUTUBE
Aišku šita firminė monier juosta savo kaina manęs visiškai nenudžiugino, tad pasirinkau keliskart pigesnę lenkišką, statybininkai sako, kad ji savo tą patį darbą atidirbs pilnai. Tiesa, jos gyvatės nėra pjaustomos, o pardavinėjamos rulonais po 5m. Tad minties tą juostą dėti tik kamino viršuje teko atsisakyti, o išnaudoti visus 5metrus apeinant kaminą visu perimetru.

Taip pat nusprendžiau pirkti ir kraigo sandarinimo juostą:









Ją pirkau, nes nuožulniojoje stogo dalyje (kur nuolydis 21laipsn) net ir uždėjus kraigo skardą ten viskas pūtėsi kiaurai, tai reiškia sniegą, vėją ir visokį šlamštą tiesiai ant plėvelės po šiferiu. Suinvestavau papildomus 130 Lt, kad šito nebūtų. Tik, kad mano murziai tvarkingai ją sudėtų.

Tokios tokelės, šiandien vėl dirba santechnikas, o aš iki savaitgalio noriu susidėti vidines pertvaras, kad visą savaitgalį galėčiau vatinėtis (dėti vatą).


2 komentarai:

  1. Kaip smagu skaityti, kad Jūsų darbai jau eina į pabaigą ir lieka tik tokie paprasti darbai kaip palangių montavimas

    AtsakytiPanaikinti
  2. O gal žinot kiek stiklo paketų keitimas kainuoja? Ar Jūs keitėte patys?

    AtsakytiPanaikinti