2013 m. gegužės 20 d., pirmadienis

Dujos. Lauko dujotiekio montavimas.

PINIGAI:
1301,79 Lt (elektros prekės)
18,76 Lt (medvarščiai, 5x50, 380vnt)
16,50 Lt (kaiščiai, 8x100, 50vnt)
47,60 Lt (kampai (S) 90x50, 40vnt)
17,43 Lt (vatos peilis)

Po penktadieninio dujininkų apsilankymo pirmadienį sulaukėme jų pačių jau su technika. Gaila, kad kaip tik tada pasitaikė velniška diena darbe, tad savo akimis pamačiau tik galutinį varaintą. O taip norėjau pafotkinti. Tai gi, diena darbo ir vualia:











Dėžutė stovi tik rakto niekas nepaliko :)
Šiaip vyrai dirbo super (bent pagal galutinį vaizdą sprendžiant), viską sutvarkė kaip buvo, susišlavė, užvežė skaldos kur reikėjo ir t.t.

Čia buvo iškasta tranšėja:














Ir sutvarkyta aplinka:










Beje, po truputį ieškau, kas vedžios vidinį tinklą, viso (lygiai prieš savaitę) buvo išsiųstos 5 užklausos dujotiekį montuojančioms įmonėms, iki šiol atsakė dvi. Kainų skirtumas įspūdingas - viena paprašė 2600 Lt, kita - 5300 Lt. Net nežinau kaip šitai pakomentuoti :) Laukiam kitų pasiūlymų ir derinam datą vedimui. Viena aišku, kad kartu su vidinio tinklo pridavimu jie pridavinės ir dujinį katilą, tai reiškia, kad iki to laiko reikės pačio katilo, ventiliacijos ir varžų matavimų. tad gali būti, kad dėl to kažkiek atsikelia dujotiekio montavimas.



Lygiai taip pat svenčiame ir pabaigtuves stogo dengimo. Dalinuosi finaliniais vaizdais:




















Paskutinėje nuotraukoje ta skarda tarp šiferio ir sienos, kurios laukti teko 5 dienas iki galutinių pabaigtuvių. Palyginimui vaizdas be jos:










Tad su lauku šiam etapui viskas baigta, nuo dabar keliames į vidų, nes vaizdas ten nepasikeitė turbūt koks mėnuo. Planuojami darbai:

1. Santechnika
2. Grindų betonavimas (šią savaitę noriu atlaisvinti visas grindis). Taip pat palyginti polistirolo ir vatos dėjimo skirtumus.
3. Elektra. Vidaus tinklas. Varžų matavimas.
4. Dujotiekis
5. Šiltinimas

Labai norėčiau šiuos darbus pasidaryti iki Liepos mėn.














3 komentarai:

  1. Na liux, namas pasikeitė, pagražėjo, o ypač vietos viduj matyt padaugėjo ženkliai :)

    Man įdomu dėl stogo vis tik, įlajose, kur sueina dvi stogo plokštumos - ar taip ir paliksite? Ar vis tik planuojate jas užskardinti ir kitaip hermetizuoti, nes pagal senesnes nuotraukas šiferis buvo nupjautas su užsilenkimu į vidų (šiferio bangelė užsisuka žemyn), na turbūt supratot, tai tokiu atveju jei paliksite šį plyšį, vanduo per lietų susirastų plyšius patekdamas tiesiai ant difuzinės ir gylyn per difuzinės tarpus-sujungimus tiesiai keliaus į vatą... Jei klystu, pataisykit :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. P.S. greičiausiai kažką pražiopsojau, tose vietose skardą turbūt dėjot?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tos įlajos taip ir liks. Po šiferu yra plati skarda (dvigubinom net, nes pirminė man pasirodė per siaura), kuria ir nubėga vanduo iki latako (bėga po šiferiu). Man labai negražu kai šitose vietose skarda matosi, tad buvo pasirinktas toks sprendimas.

    Jei ir bėgtų vanduo tiesiai per difuzinę, sunkiai ją įveiktų, nes formuojant tą nuolydį buvo dukart dėta difuzinė. Iki dedant vatą iš vidaus ten dar kažkaip pastiprinsiu tą mazgą.

    AtsakytiPanaikinti