2013 m. kovo 25 d., pirmadienis

Šeštoji diena

PINIGAI:
2000 Lt (avansas statybininkams)

Žinoma, labai gaila, kad šeštoji statybų diena įvyko ne šeštadienį (kaip buvo planuota), o tik pirmadienį. Bet yra kaip yra, svarbiausia statybininkai niekur nedingo ir šiandien jau dirbo "pilna koja".

Per šiandien pasistatėme antrąją karkasinę sieną iš kiemo pusės, naujienų nedaug, nes viskas vyko analogiškai kaip ir pirmoji. Problemų turėjome su balkio (100x200) ankeravimu prie betoninės perdangos, tiksliau ta pati problema buvo ir su pirmąja. Šiandien aplėkiau tris tvirtinimo detalių parduotuves ieškodamas įvairesnių ankerių pavyzdžių. Radau vieną kaip ir tinkamą, bet ten 18cm ilgio turėjo vienintelį variantą. Bandėm sukti 16cm. Esmė yra tame, kad sukama per 10cm medienos ir per 7-8cm storio perdangą. Taip, perdanga labai plona, todėl nesinori pragręžti kiaurai, tai ir gaunasi burtai. Kaip ir radome sprendimą, ryt jį mėginsime įgyvendinti.















Kitas svarbus dalykas, kurį kažkas kažkada pražiūrėjo - vonios kambario langas.











Geltonai pažymėta dalis perdangos, kuri bus pragriauta atveriant įėjimą į antrą aukštą. o raudonu punktyrų siena skirianti laiptinę nuo vonios kambario. Dabar taip gaunasi, kad toji siena eina per vonios kambario langą :) Kas kaltas dėl tokios situacijos. Architektas labai arti sienos nupiešė langą, mes kaldami karkasą irgi jį paslinkome kiek dešiniau (kitaip nesugavo), va ir rezultatas. Dar kiek pagalvosiu, bet matau vienintelė išeitį - mažinti langą. Gal visai voniai ir nereikia to 220*80 lango.

Nuo rytojaus pradedame dėti paskutines gegnes. per šią savaitę turim suspėti iki plėvelės.

6 komentarai:

  1. Pas mane vonioj gavosi 130x80cm pailgas langas ir manau, jo pilnai užteks 9kv.m. voniai.

    Taip jau būnas statybose, norisi kad viskas eitų sklandžiai, bet statybininkai būna kažkur užstringa ir viskas stoja... Dėl to niekad nemoku jiems avanso, kad nedingtų.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokia pas jus perdanga, lieta betoninė? Ar apskaičiuota būsima apkrova su visu būsimu svoriu ją eksploatuojant, ar esat numatę ją stiprinti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, perdanga lieta. Visus apkrovas skaičiavimus darė konstruktorius, už tai jam mokėjome pinigus. Perdanga papildomai stiprinama nebus.

      Panaikinti
  3. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai patogu yra dvikomponenčiai klijai ankeriavimui, teko naudoti, išgreži, prispaudi klijų ir sukiši strypą- sriegį. Sudžiūsta ir laiko per visą betono ilgį, o ne tik per išskėstą metalo ankerio galą, pirkau drūtsraigtyje, bet manau kažko panašaus galima gauti ir wurth'e

    AtsakytiPanaikinti
  5. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti