2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Orų prognozės

Gera turėti artimą pažįstamą sinoptiką. Kadangi planas buvo šį savaitgalį impreguoti medieną, o nuo 2dienio pradėti statybas, tai klausimas mano ir skambėjo: ar savaitgali bus pliusinė temperatūra (dėl impregnavimo) ir ar kitą savaitę neplanuojami žymūs krituliai (kad neperšlaptų perdanga).

Atsakymas:
dėl šio savaitgalio jau kaip ir visiškai aišku - gražu saulėta, bet šalta, netgi labai (naktimis iki -17 C, dieną iki -6 C). 

Kitai savaitei prognozė pasikeitė, arba tiksliau skirtingų modelių prognozės išsiskyrė. Europinis trumpų prognozių centras kitą savaitę žada šaltą bet be kritulių, o Kanados, JAV centrai žada, kad bus šalta ir pasnigs. Žodžiu aš manau, kad visą kitą savaitę išsilaikys šaltis (naktimis iki -10 C, dienomis -2-0 C), o kritulių tikimybė bus apie 30 % ir jei kas kris iš dangaus, tai lengvas sniegas (jokių pūgų ar šlapdribų neturėtų būti).


Ačiū Justui labai :) Tad kiek koreguojasi savaitgalio planai: impregnuosiu turbūt tik grebėstus ir makaronus (juos nešiu į palėpę, ten šilčiau), o kitą medieną atidėsiu kitos savaitės pabaigai arba teks impregnuoti jau sudėtą į stogą.

Dar persiskambinsiu su statybininkais, bet priežasčių 2dienį nepradėti statybų nebematau. Valio!

7 komentarai:

  1. Kadangi sinoptikų neturim šalia, tai naudojamės http://www.meteo.lt/skaitmenine_prog_lt_zem.php puslapiu. Kiek reikėjo - visuomet labai tikslu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. jums pasisekė. Šita prognozė apgauna dažnai ir net labai ženkliai. Sinoptikai nerekomenduoja ja pasitikėti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki. Na kiek as stebedavau meteo.lt, tai gana tiksliai nuspedavo. Va o tokiais kaip METEOPROG arba GISMETEO tai tikrai negalima pasitiketi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gismeteo prieš kokius 5-6 metus labai neblogai spėliodavo. O po to kai nusivažiavo, tai nusivažiavo. Tuo tarpu meteo.lt jau gan ilgą laiką nenuvilia. Kiek rudenį važinėjom į sklypą dirbti, tai visuomet meteo.lt duomenim remdavomės ir 100% tikslu buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Žadat pradėt mūryt tokiam šaltyje? Nerekomenduojama mūryti žemiau -5 net su visais priedais nuo šalčio... Bet gal dieną pakaitinus saulutei įšils labiau.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Karkasą iškelti ir žiemą galima. Šalia kaimynų sklype per gruodį-vasarį namas iškilo karkasinis :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kolkas neplanuoju jokių mūro darbų, tik karkasinės sienos ir stogas.

    AtsakytiPanaikinti