2013 m. kovo 12 d., antradienis

Difuzinė plėvelė ir kitos išlaidos

PINIGAI:
120 Lt (dar du maišais statybiniam laužui)
506,25 Lt (difuzinė plėvelė)
113,3 Lt (plėvelė nuo lietaus)

Apie viską trumpai:
dėl maišų viskas aišku, šiandien turi išvežti pirmuosius du jau prikrautus. Kitus krausiu ne vien šlaku, o ir pasiliksiu tikrosioms statybinėms atliekoms. Beje vakar buvo sustojęs vietinis dėl šlako (esam pastatę stenduką, kad atiduodu šlaką), galėtų jį visą pasiimti.

Difuzinę plėvelė pasirinkau StarkeDACH120 (http://www.starkedach.lt/). Pirkau iš Lytagros, padarė ženklią nuolaidą (nes pradžioj kalbėjau tiesiai su dyleriais). Po nuolaidos mokėjau 2,25Lt/kv.m. Atrodo normalus vokiškas gaminys. Matysim kaip tarnaus.

Paprasta juoda plėvelė (130kv.m.) pirkau uždengti perdangą, jei prasidėtų lietus. Jei lietus neprasidės arba ją pavyks išsaugoti ne visiškai suplyšusią - panaudosiu kaip garo izoliacinę plėvelę, dėdamas tarp vatų. Plėvelė 200 mikronų.

11 komentarų:

  1. Ar ne geriau už tą kainą, kurią išleidote tiems statybiniams maišams, kurių nuotraukos vis neparodot :) būtų buvę geriau šiukšlių konteinerį užsakyti? Kainuoja manau tiek pat (200Lt), bet atveža/išveža ir galva neskauda.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš gal kiek neaiškiai parašiau, tie maišai (sorry vis nepadarau foto) ir yra kaip konteinerio mini atmaina. Konteinerio variantą svarsčiau, bet jo nuoma 200Lt + už kiekvieną toną atliekų dar po ~100Lt. Kaina gaunasi šiek tiek kosmosas (~1000Lt mūsų atveju). Čia Šiauliuose taip, kitur gal kitaip. O tuos maišus taip pat tvarko komunalininkai, bet neima papildomų pinigų už tonažą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki.
    Visagalis internetas atbloškė mane į Jūsų blog'ą nes ruošiuosi pilnai stogo rekonstrukcijai ir bene sunkiausiu klausimu tapo difuzinės plėvelės paieškos, tiksliau ne pačios daikto paieškos, bet elementarus noras nenusipirkti kažkokios kinietiškos bevertės plėvelės už patikimo gamintojo kainą. Lietuvoje suradau apie 20 jos prekinių ženklų, pabendravau su pardavėjais ir......nieko nesužinojau.
    Vieni - net nežino, ką jie parduoda ir nenori to žinoti, kiti žino tik tiek, kiek parašyta pačiame internete, treti jaučiasi, kad žino,bet ....meluoja ir galutiniame rezultate pripažįsta, kad plėvelė pagaminta Vokietijoje negali pateikti jokių dokumentų išskyrus tik vokišką pavadinimą....
    Kalbant apie STARKEDACH , tai aš beveik 100 % esu įsitikinęs, kad ji yra tikrai ne "vokiška" ,kaip įžūliai meluojama Jūsų nurodytame puslapyje, nes tokio gaminio vokietijoje aptikti nepavyko, o pateikti sertifikatai - tik lenkiški. Keista, kad "vokiškas" gaminys neturi vokiško sertifikato ir nėra platinamas pačioje Vokietijoje, o deklaracija pasirašyta kažkokio
    Ulrike Starkloff ,kaip suprantu firmos Hermann Technoplast GmBH vadovo. Pati firma registruota kažkokio pramoninio rajono atviroje lauko aikštelėje, kurioje yra kažkokia būdelė ir kažkokių atliekų likučiai. Pagal vokiečių rejestrą ši firma turi iki 9 darbuotojų.....o jos internetiniame puslapyje tik keli sakiniai apie kažkokius transatlantinius bendradarbiavimus ir kuklutė nuoroda į partnerius Lenkijoj.
    Taigi vokišku gamintoju man čia visai nekvepia, nes neįsivaizduoju plastmasės fabriko su max 9 darbuotojais.
    Einu toliau - jo "partneriai" Lenkijoje savo puslapyje kažkodėl gamyba taipogi nesigiria, tačiau puikiai išreklamuota produktų gama, skelbia savo biuro adresą ir pan. Žodžiu - puiki prekyba, o apie gamybą tik...... vokiškas pavadinimas su vokiečio deklaracija, žodžiu, susipraskit patys, kad mes lenkai tik pardavinėjam, o vokietis neva gamina.
    Dar turėjau vilties, gal tą plėvelę lenkai patys gamina, bet......atkapsčiau, kad jų "firma" irgi turi tik iki 8 darbuotojų, o gamybos bazė (t.y. pirminis firmos registracijos adresas) - kažkoks nedidelis angaras vidurį laukų.....nu bent man niekuo neprimenantis plastikų
    fabriko .
    Taigi išvada peršasi labai paprasta - lenkai, prisidengę vokiškos ale firmos vardu stumdo kinietišką plėvelę.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tas pats netik su plevele, ar kitomis statybinemis medziamos, bet apskritai su vos ne visom prekem pradedant drabuziais ir baigiant buitine technika. Nori but tikras vaziuoji i vokiecius ir perki uz europine kaina, arba nesigadini nervu ir naudoji belenka.. P.s lytagroj tikrai daug kas pigiau, taciau turbut 90proc prekiu lenkiskos. Nezinau ar galima visiskai tiket barkodu, pagal ji matoma kas gamintojas

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, tebūnie ji pagaminta Lenkijoje, gal tai jau ir nėra toks didelis blogis.....nesinori tikėti, kad normalus tokio gaminio gamintojas ryžtųsi gaminti visišką nesąmonę, nes tokiai plėveliai pagaminti reikia nepigių įrengimų ir žaliavos.
    Todėl man labiau kelia pasitikėjimą palyginimui berods Dachova ir Izopsan, pagaminta tikrai Lenkijoje koncerno, kuris turi 4 plastmasių gamybos fabrikus, negu tik internetu visuose įmanomuose portaluose stumdomu Starkedach, "pagaminto" aikštelėje su surūdijusia spyna ant lenciūgo.

    Beje, kitas kraštutinumas - reklaminis bandymas įteigti,kad vienas ar kitas gaminys yra "kosminių" technologijų" išdava, gaminamas jiems vieninteliems pasaulyje žinoma ir nepakartojama technologija. Čia jau rašau apie Tyvek pumpuojamą reklamą. Tikrai negaliu pasakyti, kad tai blogas gaminys, tačiau pasižvalgius po europą jis savo kaina niekuo neišsiskiria iš ten naudojamų ir stogų gamintojų rekomenduojamų kitų analogiškų, Vokietijoje ar Prancūzijoje gaminamų gaminių, netgi sakyčiau atvirkščiai - gal net kiek pigesnis.
    Tyvek reklama paremta vienu kertiniu dalyku - darbinės membranos storiu, kuris yra apie 170 mk, o kitų gamintojų maždaug 20 - 60 mk. Tokiu būdu pirkėjui suponuojama mintis, kad ta membrana ir yra tas daiktas, nuo kurio priklauso viso gaminio SAVYBĖS ir KAINA.
    Jei taip yra iš tikro, tai palyginus pvz. Corotop strong (140g.), kurios membranos storį atstovas įvardino esant 40 mk turėtų kainuoti bent 3-4 mažiau (kažkur 1lt/kv.m), negu Tyvek Pro ,arba atvirkščiai, "super" gaminys Tyvek pro turėtų kainuoti apie 10-12 lt/kv.m.
    Bet taip nėra. Stebėtina, kad NEI vienas mano kalbintas plėvelių pardavėjas, net jaučiasi ir labai kvalifikuotas nesugebėjo išspręsti šito rebuso ir apginti savo parduodamo gaminio garbės prieš puikią Tyvek reklamą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš manau, kad tu tiesiog per giliai kapstai. Jei šitaip pat kuisies prie vatos, stogo dangos, GKP ar pan. gamintojų - statyba bus ne džiaugsmas, o vargas. O jei dar pasidomėsi ar lenpjūvė medieną pjauną su gateriu pažymėtu CE ženklu... :)
    Čia mano nuomonė.
    Jei atvirai man vienodai, ta plėvelė kinietiška, lenkiška ar kokia nigerietiška, konkrečiai mano atvėju ji atliks praktiškai celofano funkciją, tad manau su tuo susidoros :)

    Aš nepiktai, tiesiog linkiu kiek paprasčiau į viską žiūrėti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oho, kaip giliai žmogus domisi, ištisą tyrimą atliko :) Įdomu ką pasakys apie mano naudotą trisluoksnę vokišką Klober plėvelę, o gal ji irgi ne vokiška :)) Anksčiau naudojom Tyvek Pro plėvelę, galiu pasakyti tai tikrai labai tvirta plėvelė, pasiteisino savo storiu ir savybėm šimtu proc..., Klober analogiška tiek kkaina tiek savybėm. Visos kitos plėvelės tiek dėl savybių tiek dėl savo vardo nepaliko įspūdžio arba neteko susidurti arčiau, bet kiekvieno atvejis individualus ir kitais atvejais užtenka ir plonesnių ar ne tokių gerų plėvelių.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ir vėl tenka sugrįžti pateršti Jūsų dienoraštį, dėl ko labai atsiprašau, bet gal mano info kažkam pagelbės, todėl jei leisit noriu pratęsti.
    Visai netyčia , besidomėdamas Eurovent plėvele vėl kelelis nuvedė į tą pačią Hermann Technoplast GmBH ir Lenkiją. Ir vėl pagal pateiktą deklaraciją atradau "gamintoją".
    Užteko paskaityti pirmą puslapį apie firmą ir iškart tapo aišku, kad jie nieko negamina, o toliau - dar gražiau : siūlo paslaugas pasigaminti savo brendo plėveles.....žodžiu ir čia kvepia 100% -ine Kinija.....
    http://www.eurosystempolska.pl/?mode=produkty&id=8&jezyk=en

    P.S. Juliau, namo nestatau - tikslas 2-jų ekonominio tipo sodo namelių stogų pakeitimas (apie 350 kv.m) , todėl man žymiai lengviau - reik pasidomėt tik 5-6 komponentais.....
    O į lentpjūvę slankmatį visgi nusivešiu.......:}

    namuk, Klober netyrinėjau

    AtsakytiPanaikinti
  9. Viskas tvarkoje, gerai, kad domiesi. Gal kažkas ir paims į galvą ir atsisakys šios plėvelės. Bet aš kolkas ja esu visiškai patenkintas, gana tvirta, tvarkingai viskas susidėjo. Prarabas irgi gyrė, kad geras produktas, nors jam tenka tikrai daug tų plėvelių čiupinėti. Tegul ji ir kinietiška :)

    O slankmačio į lentpjūvę vistik siūlyčiau nesivežti... dėl asmeninės ramybės ir sveikatos. Arba pirk kalibruotą medieną....

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki, mes planuojame apšiltintį namą ir norime taip pat naudoti difuzine plevele, kad nesirinktu kondensacija. Tai kaip jums tarnauja ta pasirinkta vokiška difuzinė plevelė? Ar viskas tvarkoj?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nors konteinerių nuoma ir nėra tokia pigi, bet aš tai manau, kad tai labai patogu. Juk konteinerį atveža į reikalingą vietą ir išveža su visomis šiukšlėmis. Pačiam nereikia niekuo rūpintis.

    AtsakytiPanaikinti