2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

Aštuntoji diena

PINIGAI:
90 Lt (strypai, veržlės, poveržlės)

Šiandien montavome stygas. Vienai jai reikia net 7 varžtų. Juos pjaustome iš 1m ilgio strypų, naudojam veržles ir poveržles. Stygas dabar sukame 290cm aukštyje nuo grindų. Reikia turėti omenyje, kad grindys dar keliasi 10cm, taip pat 5cm skersuojasi vata po stygomis. Dar visokios dangos, apdailos, tai manau lubų aukštis galutiniame variante bus 260-270cm. Kaip miegamiesiems - pats tas.













Taip pat, kaip ir planavau, mėginau pasižaisti su impregnavimu. Prieš šitai skambinau pačiam Danušiui (http://www.danushis.lt/) pasiklausti ar Arlite yra koks nors reagentas, kuris reaguotų su cinkuotais varžtais. Jis mane visiškai patikino, kad jokių tokių medžiagų sudėtyje nėra, o reakcija galėtų būti analogiška kaip ir po lietaus ar padidėjus drėgmei, t.y. paviršinis parūdijimas nuo vandens.
Na, vistiek ties medvarščiais purškiau plonesnį sluoksnį. Purškiau nedideliu rankiniu purkštuvu, tikslas buvo nusipirkšti viršutines gegnės dalis, kol dar nėra plėvelės. Spėjau nusipūsti visas sudėtas gegnes. Stygų nepurškiau, nes jos tik šiandien sudėtos, dar daug kur apledėjusios. Tiesa, šešioms gegnėms nupūsti sunaudojau 10ltr Arlito. Nemažai :)










Kol aš dirbausi su impregnantu, statybininkai bandė lygintis sudėtas gegnes. Iš rūsčių veidų supratau, kad ne visi centimetrai sueina. Skirtumas per 6 gegnes tapo 8cm. Kol jie ieškojo galų, derino aukščius ir t.t. sugaišome nemažai laiko. Todėl nespėjome susidėti likusių gegnių. Teko išsitempti siūlą aukščių kontrolei.










Nedideli trikdžiai tikslo siekti nesukliudys. Iki  Šv.Vėlykų turime užsidėti bent dalį plevelės.


PAPILDYMAS (03-28):
pamiršau paminėti, kad stygose medienos persikeitimas po 1,2m. Tvirtiname trimis varžtais. Norėjau daryti po 1,5m ar net visus 2m, bet pasiskaičiamę pradėjome taupyti medieną. Ne todėl, kad jos trūktų, o kodėl, kad noriu pasilikti 50x200 medienos vienai rimtesnei vidinei pertvarai per visą namo ilgį (neplanuotas dalykas, kai užsakinėjau medieną), kuri nuims didžiąją dalį stygų (ir gegnių, tuo pačiu) svorio. Tame matau daugiau naudos, nei daryti didesnį persikeitimą ir "liauną" vidinę pertvarą. Likusios vidinės pertvaros bus iš 60x100 medienos.

5 komentarai:

  1. Nieko sau neatitikimas 8cm, tikiuosi viską laiku ištaisys ir medienos daug neprigadins!
    Turėjom karčios patirties, kai yra sugadinamos medžiagos ir vėliau darbininkai nenorėdami taisyti broko dingsta kaip į vandenį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na taip, kiek liūdna dėl to. Pirmiausia man. Antriausia kerta per motyvaciją tiek jiems, tiek vėl man. Bet brokas ištaisytas jau vakar, todėl ir nespėjome likusių gegnių susidėti. Užtat sugaišome kone pusdienį. Šiandien toliau einam nieko netaisydami.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Linkiu, kad pasisektų, laikau kumščius! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū už palaikymą. Jis tikrai "mačyjo", šiandien turėjom super produktyvią dieną. Einu daryti įrašo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. sakoma taip - tie kur milimetrus gaudo, metrus nuklysta :)

    AtsakytiPanaikinti