2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

Statybų leidimas, bei planuojama darbų pradžia

PINIGAI:
250 Lt (už statybų leidimą)

Nesivelsiu į diskusijas dėl šitos pinigų sumos reikalingumo. Tegul būna taip kaip yra.
Architektas, nors ir gerokai vėluodamas atrodo, kad tikrai stengiasi ir mėgina gauti leidimą kuo skubiau. Antradienį projektą nėša kažkokiai komisijai, visi aiškinamieji raštai ir brėžiniai padaryti. Jei nebus pastabų, gal ir visai netoli ta pabaiga.

Viena akivaizdu, iki realios statybų pradžios nespėsime. 5dieni su statybininkais sutarėme, kad kovo 12d pradedam judėti (rizikuoju, nes nenoriu kad jie apsiimtų kokį kitą objektą - tada aš jų nebeprisikviesiu). Iki Šv.Vėlykų yra noras būti po stogu. Ne kiek noras, kiek reikalas :) Šį savaitgalį vyksta didysis likusių daiktų iškraustymas iš palepės (be manęs :P ), kitą savaitę vakarais baigsiu kasti šlapą/durpes/etc, kuom buvo apšiltinta perdanga. Taip pat kitą savaitę turėtų atvežti šiferį, bei medieną. Per ilgąjį savaitgalį turiu impregnuoti visą medieną ir surūšiuoti pagal skirtingus matmenis. Nuo kovo 12d, darbe pasiėmiau atostogas, tad visąlaik būsiu įvykių sūkūryje :)

Kiek klausimų dėl medienos, viso su karkasinėmis sienomis ir stogu man gavosi visi 8 kubai. Atrodo žiauriai daug, net statybininkas tam pritarė, tad paėmė visus mano bei konstruktoriaus skaičiavimus savo patikrinimui. Gal ką ir sutaupys. Žinoma, aš ir skaičiavau karkasinę sieną, nei gegnes iš 50x200. Tada galvoju, o gal dėti 50x150. Paskaičiuotu, susitaupo 1,3kubo, pasvarsčiau, kad tai nėra tie pinigai, dėl kurių būtų verta rizikuoti. Tiesa, medieną planuoju pirkti po 540Lt/kubas. Sako, labai gera kaina. Nežinau kiek teisybės.
Dėl šiltinimo, kolkas mintis karkasinę sieną daryti 25cm šiltalo, o stogą 35cm. Dar turiu mažą ir vis slobstančią mintį dėti ne vatą, o purkšti tuos sandarius besiplėčiančius dalykus (nežinau net kaip jie vadinasi - visokie gamo, grako, etc). Viskas priklausys nuo galutinės kainos vatai, bei šitam šiltalui ir kainos santykio. Dar spręsiu.

3 komentarai:

  1. Oho, optimistai! Velykos juk kovo gale :) Na, svarbiausia linkiu viską atlikti kokybiškai. Juk namas turės stovėti ne vienerius metus. Tik nejuokaukit su stogu dėl plonesnių gegnių, juk nenorėsit vėliau perdarinėti jei gegnės pralinks :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aiū už optimizmą :) Jei orai nepamaišys ir darbininkai nepaves, manau, kad realu, "po stogu" turiu omeny, bent po difuzine plėvele :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Būtų įdomu pamatyti foto prieš ir po :)

    AtsakytiPanaikinti