2013 m. kovo 22 d., penktadienis

Penktoji diena

Šįkart be išlaidų.

Pradėsiu nuo keistos naujienos. Dar vakar sustojo pro šalį važiavęs žmogus. Sako: po kiek seną šiferį parduodi? O aš jį sukrovęs šiapus tvoros, bet gerai matomą nuo kelio. Neparduodu, sakau, atiduodu, bet visus gabaliukus turėsi susirinkti. Tas žiūri į mane nesupratęs. Tai, sako, aš nupirkti galiu, po 1Lt/lapas duodu. Aš vistiek jam - nereikia man pinigų, geriau pasiimk šiferį su visom jo atliekom ir tuos šlako maišus (koks 1-1,5kubo ten). Stojo tyla. Galvoju, per pigiai prasileidau :) Na, ir dar butelį nupirk, bandau taisyti situaciją. Ok, sako, ryt iš ryto atvažiuosiu. Na ir atvažiavo ryte. Kiša jis man 100Lt, sako nežinojau kokį butelį pirkti. Susirinko visą šiferį, atliekas dar pats padėjau susikrauti, sumetė visus šlako maišus iš išrūko. Va taip. Dar pagrasinau, kad nerasčiau to šlako kur pagriovį išpilto. Užtikrino, kad nepils. Atrodė rimtas. Istorijos pabaiga.

Apie darbus.
Dienos triūsą apibūdina vaizdelis:










Taip, taip ir darkart taip! Viena siena jau stovi :) Tiesa be murloto ant viršaus, bet jį pasilikome rytojui, nes nuvargę ir sušalę tokios sunkenybės nebeįveikėm. Viršutinis balkis (murlotas) bus 9 metrų ilgio, matmenys 15*20. Tikrai didelis ir tikrai sunkus :) Ryt sakėm susikaupsime ir ryte jį įveiksim.











Kadangi bet koks papildomas inkaravimas tai karkasinei sienai būtų neprošal, nusprendėm ją glausti prie ilgosios gegnės (7,05m) ir jas sukabinti. Pradžios susukom medvarščiais (10cm ilgio), bet paskui nusprendem, kad bus maža, tai suveržėm varžtais. Po du varžtus į galą.















Viršutinėje nuotraukoje matosi tie du varžtai statramstyje. Taip pat matosi ankeriai, kuriais pritvirtinome apatinį balkį prie perdangos. Tiesa, tą balkį padarėm iš dviejų gegnių (50*200), taip gaudami 100*200. Karkasą sukome irgi iš gegnių medienos (matmenys 50*200). Visur tvirtinome kampukais, kur leido galimybė sukome ir 10cm ilgio medvarščiais.
Statramsčius statėme kas 59cm, nes vatą naudosiu Rockwool rockmin plius (U=0,037), kuri yra 60cm pločio.

Dar keletas vaizdų:













Rytojaus darbai. Aišku užsikelti tą baisųjį murlotą. Ir lipdyti antrąją sieną. Jei spėsim, sekmadienį ilsimės, o nuo pirmadienio pradedam likusias gegnes, jos bus lengvesnės, tik 5m ilgio, bet kelti reiks į 2,5m aukštį. Vakar statybininkai net gi pajuokavo, kad trečiadienį jau vainikas kabės. Norėčiau :)

3 komentarai:

  1. Nu va, ir pasisekė gi dar vienoj vietoj, nereikės atliekom rūpintis :)
    Saulė - liuks dirbt, nors ir šaltas, bet sausas oras taip pat geriau nei lietus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gegnės prie murloto tvirtinasi specialiais laikikliais
    http://www.tikneta.lt/d/node/74/lightbox2

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačių už rūpestį, bet šiuos kampus žinau. Net svarsčiau variantą naudoti juos. Bet mokėti papildomus 2Lt už vieną metaliuką, kurio nauda yra kiek abejotina... na... manęs neįtikino. Namas dėl to tikrai nesugrius :)

    AtsakytiPanaikinti