2013 m. kovo 5 d., antradienis

Šiferis

PINIGAI:
5650 Lt (stogo danga - šiferis)

Stogo dangos spalvą pasirinkome vyšninę, Baltijos banga. Net ir tiksliai nežinau kodė, aplink visi namai rudi, o mums graži pasirodė ir vyšnia. Matysim.














Šiferį pirkau iš Ermitažo, apmaudu, kad nespėjau nusipirkti žiemos kainomis (19 Lt/lapas), tad teko pirkti jau pabrangintą (20 Lt/lapas). Pirkau iš ermitažo todėl, kad didmenos vadybininkas visai normaliai kalbėjo, o ir pasiūlė iškrovimo paslaugą už 50 Lt (kai visi kiti siūlė po 100 Lt). Tiesa, veža pats eternitas, matysim kaip pavyks gražiai ir į norimą vietą iškrauti tą dangą.
Pažadėjo atvežti per 5 dienas, tad klausimas ar iki 5dienio spės. Viskas būtų ok, jei ir kitą savaitę atvežtų.

12 komentarų:

  1. Mes galvojom stogui Eternito Gotikos lakštus naudoti. Jie yra ~30cm trumpesni berods, todėl kiek gražesnį vaizdą suteikti turėtų... bent jau taip galvojam. Bet jie ~20% brangiau išeitų mūsų stogui. Tai dar pilna laiko sugalvoti ar verta.

    Gal teko palyginti skirtingo dydžio lakštų realų vaizdą ant stogų? Dėl ko rinkotės būtent Baltijos bangą?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na taip, Gotika tikrai atrodo labai gražiai. O mes jų ir nesirinkome vien dėl to, kad jie tikrai gerokai brangiau išeina. Vaizdas, iš tiesų, ir Baltijos bangos yra visai geras, o dalį sutaupytų pinigų geriau investuoti į rimtesnius pakalimus, skardas, lietmazdžius, etc ir taip kompensuoti tą skirtumą :)

    Lyginti lakštų neteko, nes tada turėtų būti keli namai vienas prie kito visų eternito lakštų, o taip turbūt sunkiai pavyks surasti. Kaimynai visi rinkosi Baltijos bangą, atrodo gražiai

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dar pliusas Gotikos - lakštų svoris. Jei pats dengi, tai beveik dvigubas svorio skirtumas tikrai į naudą. Bet žiūriu dabar į Baltijos bangą ir galvoju, kad tikrai neblogai atrodo. Nepamirškit padaryti gražių nuotraukų, kai jums padarys stogą. Mes dengsim vasaros gale/rudenį, tai manau padėtumėt apsispręsti galutinai :)

    Tarp kitko, būtų smagu, jei ir šiaip įdėtumėt nuotraukų į blog'ą dabartinės situacijos. Būtų lengviau įsivaizduot kas ten vyksta ir vyks.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svoris kam, stogdengiui kilnoti ar stogui atlaikyti? Nešioti aišku mažesnį svorį maloniau, bet persidengimų lakštai turi daugiau, vadinasi ir svoris stogui bus didenis.

      Nuotraukų bus nuo antradienio, kada planuojami realūs statybos darbai. Kolkas šiai dienai nukasamas izoliacinis sluoksnis nuo perdangos. Gal reiks ir padaryti įrašą apie tai.

      Panaikinti
    2. Stogdengiui lengviau ~6kg kelt, nei ~13kg. O bendras dangos svoris nebus didesnis taip pat. Jie mažesni, jų reiks daugiau, tačiau jie tuo pačiu ir lengvesni ženkliai.

      Panaikinti
    3. Gediminai, nori pasakyti, kad 1kv.m. Gotikos ir Baltijos bangos sveria skirtingai? Medžiaga gi ta pati.

      Panaikinti
    4. Dėl įdomumo įsijungiau eternit oficialią skaičiuoklę - stogas 5x10m (betkokie matmenys paimti). Gotikos reikia 125 lakštų, Baltijos bangos 77. Suskaičiavus pagal duotus svorius netgi gaunasi, kad su gotika 10kg lengvesnis stogas nuo 50 kvadratų.

      Ir pagal b-a.lt duomenis pasiskaičiavus kvadrato dangos storį gotika kažkodėl lengvesnė per ~1kg. Kodėl taip gaunasi tikrai nežinau.

      Panaikinti
    5. Atsiprašau, ne "kvadrato dangos storį", o "kvadrato dangos svorį".

      Panaikinti
  4. Pas mane Eternito Gotika, tikrai rekomenduoju, labai gražiai atrodo :) Keli metai jau praėjo, dėl kokybės tikrai jokių problemų, Va pažystu vieną kuris pataupė ant stogo dangos, tai po poros metų dažai nusilupo, atrodo klaikiai..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal galima būtų kokią nuotrauką pamatyti?

      Panaikinti
    2. Kad čia nelabai išeina įkelti, arba paštą parašykite atsiųsiu.

      Panaikinti