2013 m. kovo 26 d., antradienis

Septintoji diena

PINIGAI:
65,22 Lt (kampukai)

Šiandien pradėjome dėti trumpasias gegnes. Vyrukai vieni šiandien iki pietų pasidarė stalažus, pasidarė šabloną ir pripjovė visas 14vnt likusių gegnių. Man prisijungus, gegnes tik sukome plokštelėmis ir dėjome į stogą. Per nepilnas 2 val sudėjome 6vnt, kol daėjome iki kamino. Šiandien pasitariau su architektu, dėl medienos atstumo nuo kamino. Nežinau iš kur tie skaičiai, bet jie konkretūs - 13cm nuo išorinės kamino dalies. Pasakė ir gipsas - tiek ir darome :)

Beje, tą karkasinę sieną dar papildomai inkaravome, t.y. kampines trumpasias sienos gegnes papildomai surišome su ilgosiomis gegnėmis. Blogiau nebus.











Dėka stalažų ir visų ruošinių darbas vyksta sklandžiai, ryt likusias gegnes manau susidėsime per kelias valandas.













Rytoj, turiu tokią mintį pamėginti impregnuotis Arlitu, kol dar nesudėta plėvelė. Jau susiradau purkštuvą! Jei diena bus saulėta ir pliusinė temperatūra, turėtų reikalas išdegti. Jau dabar pastebėjau, kad mediena sudėta praeitą savaitę yra gerokai sausesnė, nei šiandien dėta. Prieš 6 dienas sudėta mediena jau akivaizdžiai geltonesnė, kaikur pradėjusi skylinėti. Pranešiu kaip sekėsi šis planas huliganas :)
Apie kitus darbus rytoj. Baigti susidėti likusias gegnes, taip pat sudėti stygas, jas pripjaustyti, kažkiek pasilyginti ir kaip galima labiau pasiruošti plevelės dėjimui. Taip taip, plėvelės :) Šiandien buvo nuspręstą viską sutvarkyti su tuo didžiuoju stogu (27 laips. nuolydžio) ir jį pakišti po plėvele. Tik tada dasibaigti nedidelius stogelius po karkasines sienos langais ir nuolydį tarp 27 ir 45laips. stogo. Šią savaitę tą turime padaryti ir ramiai eiti švęsti Šv.Vėlykas :)

3 komentarai:

  1. Šiauniai darbuojatės. Iš savo asmeninės patirties patariu apsitikrinti kamino būklę, nes paskui kai jau stogą uždengsit bus sunku permūryti. Man buvo tokia situacija, kad pakeitus stoga buvo imtasi skardinimo darbų, ir prisilietus prie kamino teko nustebti, nes praktiškai visa viršutinė (virš stogo esanti) dalis plytų buvo nurinkta rankomis...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už patarimą. Būtinai reikės šnektelti su statybininkais apie tai ir paprašyti, kad patikrintų. Dabar kai yra stalažai patogu prie jo prieiti. Nors kai ardė stogą virvėmis net inkaravosi į kaminą, tai atleikė :) Bet įsivertinti nepakenks, kol dar laikas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Galit impregnuot, bet kaip sakiau, impregnanto druska visą cinką nuo vinių nuėda ir jie surūdyja. Nežinau kas yra geriau ar surūdyję vinys ar kad neipregnuota mediena liks.

    AtsakytiPanaikinti