2013 m. rugsėjo 5 d., ketvirtadienis

Lubos juda toliau. Palangės. Bei kiti darbai.

Lubos nors ir nedideliais žingsniais, bet juda į priekį. Viename kambaryje jos jau bebaigiamos glaistyti:












Štai toks užbaigimas ties palėpės kopėčiom:










Dažytis pasirinkau TopColor Top white dažais. Žinau kad jie vieni pigesnių, bet kažkada jau yra tekę su jais susidurti ir man jie visai patiko, tad nusprendžiau šioje vietoje nepermokėti. Juolab vadovaujuosi principu - PIRK PREKĘ LIETUVIŠKĄ :)
Šitie dažai skiedžiami 1:10 (t.y. į 10ltr kibirą maišom 1ltr vandens). Vienoje parduotuvėje vietoj vandens pasiūlė naudoti gruntą. Įdėja patiko, gal taip ir darysiu. Su 10ltr planuojama nudažyti (dviem kartais) ~50kv.m. Matysiu kiek gausis, kolkas ir nusipirkau tuos 10ltr.


Taip pat su gipsistu buvo sutarta, kad jis gipsu uždengs ir galuose esančias mūrines sienas, kad šitai padaryti buvo reikalingos palangės. Paaiškėjo, kad palangė turi būti net 45cm pločio, aplėkiau visas parduotuves, max ką radau - 40cm. Šūdas, tada kilo mintis paklibinti patį importuotoją. Pasirodo, jis Šiauliuose turi atstovybę, kuri man mielai sutiko parduoti vos 2metrus palangės. Tad palangės pirktos iš Impekos, kuri eksportuoja EGGER produkciją (mums ją labai išgyrė).  Tad ir susiviliojome medžio drožlių plokštės palangėmis šio vokietijos gamintojo. Kaip seksis naudoti pamatysim :) Buvo mintis ir apie plastikines (jos pigesnės 25proc), bet dėka gero vadybininko išsirinkome šias.

Impeka man patiko todėl, kad ten vietoje ir išpjauna tiksliai ties cm, kiek reikia, vadinasi sumokėti tik už tau reikalingus cm, o parsinešus namo nieko daugiau pjaustyti nereikia. Nuskambėjo kaip kokia reklama... hmmm....

Vienok nors ir išpjovė man labai tiksliai jas, bet grįžus vistiek teko pačiam pasipjaustyti, pirmiausia pasirodė jos kiek per plačios, t.y. nuo 45cm pločio teko nupjauti 4cm. Ir viena palangė kokiais 1cm trumpesnė turėjo būti (turbūt blogai sumūryta). Tad štai vaizdas pirmąkart palanges statančio žmogaus - prie popalanginio profilio visu ilgu glaudžiu polistirolą (man reikėjo 2cm storio - neturiu foto) ir tada įstatau/įspaudžiu palangę, suformuoju nedidelį nuolydį nuo lango pusės, tvirtai įrėmiu į angokraščio viršų ir pripučiu montažinių putų. Vualia! :)

Taip atrodo įremta palangė:













O čia jau sustingusios montažinės putos:










Ir galutinis vaizdas:













Palangė veikia! :)


Kadangi kolkas mėginsime gyventi vien su OSB sienomis yra minčių tą OSB nudažyti. Gavau daug skirtingų patarimų kuo dažyti OSB - vieni sako vengti vandens pagrindu dažų, naudoti emalę, kiti sako jokio skirtumo, treti rekomenduoja fasadinisu dažus. Kadangi nuomonės pasiskirstė daugmaž vienodai, o emalė asocijuojasi su žiaura smarve, pasirinkau ALPINA LATEX7











Jais nudažyta siena (dukart) atrodo šitaip:













Nuotraukoje tikiu, kad atrodo fain, bet natūroje vaizdu nesu labai patenkintas, o primetęs kiek man kainuos nudažyti visas sienas - net labai nusivylęs :)
Tad manau kolkas nepulsime jų dažyti.

Taip pat nusipirkome plyteles vonios grindims:











Pasirinkome taip pat lietuvišką gamintoją, serija XENO. Plytelė iš arčiau:




1 komentaras: