2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Dujos. Vidaus dujotiekio vedimas. Antžeminė dalis.

PINIGAI:
522 Lt (likusieji du radiatoriai)


Name dujotiekį išvedžiojo dar penktadienį. Viską padarė kaip priklauso, taip pat be jokių skyriojimusi vamzdį viryklei pratęsė ilgesnį pagal mano norą.

Čia yra namo vidaus dujų projektas:












Ir toje vietoje kur pažymėta viryklė (DV), jai vietos paprasčiausiai nėra fiziškai, todėl ją nusprendėm statyti kitoje lango pusėje, t.y. reikėjo papildomo ~3m ilgio vamzdžio. Nei rangovai, nei Lietuvos dujų priėmėjas dėl to nesikabinėjo.

Padarytas darbas. Vamzdis lipa į antrą aukštą:










... persimuša per namo sieną:










... eina link viryklės:










viryklės čiaupas:










Pajungtas dujinis katilas:











Atėjęs Lietuvos dujų priėmėjas turėjo keletą pastabų. Neesminių, sako: "dėl tokių dalykų aš galiu pasirašyti, bet jei ateis energetikos inspektorius, tai jis nepraleis". Ir šiaip pastabos dėl mūsų pačių saugumo, tad bus įgyvendintos.

Pirmiausia, ventiliacija, ji reikalinga į kaminą. Padaryta šeštadienį :)












Antra, dėl rozetės atstumo iki dujų čiaupo (foto matosi ir dujų čiaupas ir rozetė), atstumas turi būti >40cm. Kai mes vedėm elektrą nežinojom kurioj vietoj bus tas čiaupas. Ne problema, katilo kištukas dar turi ilgio, kad rozetę pakelti iki reikiamo aukščio. Reiks tik atsukti du varžtelius.

Trečia, dėl gipso po katilu. Santechnikai pakišo baltą, kokį turėjom nuo seniau užsilikusį (dar nepirkau gipso). Kai davė pastabą tik tada ir pats pagalvojau, kad liepsna tai atvira, o gipsas degantis. tad reiks pakeisti į raudoną priešgaisrinį gipsą toje sienoje kur kaba katilas.


Ir viskas, šituos dalykus ištaisau, skambinu rangovams, jie duoda kažkokį popierių, Lietuvos dujos jau apsirašė, gaunu energetikos inspektoriaus parašą ir keliauju į dujas pasirašyti sutarties. Po pasirašymo kelių dienų bėgyje sumontuoja skaitiklį ir galiu kūrenti iki valios :)

3 komentarai:

  1. sveiki, turiu keletą klausimų, ar galėtumėte parašyti: agnevareikaite@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. ar dujomis šildytis geriausias variantas? ką manot apie rekuperatorių..? norėtųsi apie jį daugiau informacijos

    AtsakytiPanaikinti