2013 m. balandžio 3 d., trečiadienis

Dienos darbai

PINIGAI:
21 Lt (ankeriai 12x180, 6vnt)
138 Lt (šiferinės vinys, 4x100, 600vnt)
99 Lt (medvarščiai, 1000vnt 5x50 ir 410vnt 5x100)
49 Lt (Arlitas, 25kg)


Kol statybininkai nesidarbuoja aš vis lakstau po parduotuves ir analizuoju tolimesniems darbams reikalingų medžiagų kainas. Apie šiandienos pirkinius:
_ 6vnt ankerių pirkau darkart sutvirtinti karkasines sienas. Suprantu, kad 3ankeriai į 8m ilgio sieną yra lašas jūroje, bet noriu pasižiūrėti ar 18cm ilgio ankeris neišlenda kiaurai perdangos. Jei ne - dėsiu jų daugaiu.
_ nuotykis su šiferinėm vinis. Pirkau jas tiesiai iš gamintojo Šiauliuose, mokėjau po 0,23Lt/Lt, kai bet kokioj tvirtinimo detalių parduotuvėje kaina buvo 0,4Lt/vnt :) Va tau ir tiesiai gamintojas. Beje, kaina be PVM ;) Tad rekomenduoju, jei kam reiks - UAB Eugenija. Pirkau 10cm ilgio vinis, nes pirkti 11cm ilgio pabijojau, kad nepradurtų plėvelės. pas mane grebėstai tik 2,5cm, tad nerizikavau.
_medvarščius pirkau iš B-A prekybos, likau nustebintas tikrai nedidelėm kainom, 5x50 kaina ~0,05Lt, o 5x100 ~0,1Lt. Niekur pigiau neradau, tai paėmiau daugiau tų medvarščių, prie ūkio prisireiks :)
_ Arlitą pirkau tiesiai iš gamintojo, ne auksinė kaina, bet tikrai pigiau nei bet kokiam prekybcentry.

Vakar buvo atvažiavęs santechnikas. Jis darys ir vandentiekį su kanalizacija, ir šildymą. Pirmiems dviems didelių pastabų neturiu, nes ten daug vietos interpretacijai nėra. O disktuodami dėl šildymo užsisėdėjome iki vėlumos. Pirmiausia sprendėme ar verta apskritai daryti kolektorinę sistemą, ar geriau standartiškai varyti du vamzdelius (paduodamas ir grįžtamas) aplink visus radiatorius ir kiekvieną jų pajungti nuosekliai. Sprendimo galutinio nepriėmiau, bet manau, kad liksiu prie senovinio varianto. Tik dėl finansų.
Taip pat nuspręsta, kad karštą vandenį ruoš tas pats dujinis pečius, kiek blogai, kad nuo pečiaus iki vonios maišytuvo ~6-7m, vadinasi karšto vandens teks palaukti. Bet tai bus efektyviau kuro atžvilgiu nei daryti kokią nors cirkuliaciją ar pan.  
Svarbus pastebėjimas - rūbinėje būtinas radiatorius! Šito nežinojau.
Bent kolkas turi atsirasti 7 radiatoriai ir šildomos grindys (7kv.m.) vonioje. Taip pat šildomas gyvatukas.
Na, laukiame santechniko samatos. Su baime.....


Šiandien buvau Alnidoje dėl lietaus nuvedimo sistemos. Pasiūlė lenkišką STRUGA sistemą. Pagal mano konkrečius duomenis suskaičiavo 1390 Lt po nuolaidos. Su visokiais dangteliai, laikikliai ir kt. mažmožiu. Turiu mintį lietaus sistemą darytis pas skardininkus. Įdomu kokia būtų jų kaina? Ir spalvos.... :/
Kitas variantas plasikinė sistema, tuomet įsitekčiau iki 1000 Lt. Bet nevilioja.

Bebaigiama su langų gamintojų atranka, iš trijų firmų liko dvi, dar laukiu naujų kiekvienos jų paskaičiavimų ir dėsiu tašką, tegul gamina. Nusprendžiau nedėti jokių juostų montuojant langus. Pirmiausia dėl to, kad karkasinėje sienoje ir taip yra difuzinė plėvelė, o mūrinėje sienoje pasidarysiu tas juostas pats iš atlikusios difuzinės :)  Sutaupysiu 950 Lt
Didesnis galvos skausmas kaip tą karkasinės sienos difuzinę plėvelė sandariai sujungti su lango rėmu (kad būtų vientisa sistema). Dabar ieškau patikimų klijų arba kokios superduper lipnios juostos. Vieną kažkokį variantą radau, rytoj važiuosiu atsiimti ir išbandysiu.

6 komentarai:

  1. Paaiškinkit kuom geresnė skardinė lietaus sistema nuo plastikinės? Plastikinę sistemą dabar susidėjom Wavin Kanion, labai kokybiška, nerūdys niekada. Vat name kur dabar gyvenam metalinė sistema, nežinau koks protingas susuko varžtus iš apačios, jie buvo kažkuom izoliuoti, bet dabar jau per kelias vietas laša pastoviai ir tas nervina, plius ir skardos pasilankstė nuo sniego per keletą metų ir dabar viskas banguoja vingiuoja. Manau, kad plastikinė sistema šiuom atveju geriau ir montuoti galima pačiam.
    Dėl kolektorių siūlau dar gerai pagalvoti pasitarus su gerais santechnikais, kad ir kur daviau Tece projektuotojo kontaktą, nes paskui išleisit vėjais pinigus kai negalėsit šilumos pareguliuot ir patirsite nuostolius kitoj vietoj dabar taupydamas...

    Difuzinė plėvelė languose, hm, manau tai tik iš išorės nebent, viduje reikia izoliuoti angokraštį silikonu arba kitom juostom, kur neįgeria garų.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Plastikiniai vandens nubėgimo vamzdžiai turi vieną minusą - kaikurių gamintojų vamzdžiai, veikiami saulės išblunka ir tada vaizdelis nekoks, kai pietinėje pusėje vamzdis iš rudo tampa pilkas.
    Bet įtariu tai nebūdinga visiems gamintojams, bet lieka išsiaiškinti ar pasirinkti neturės šios ydos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėl lietaus sistemos. Aš kažkaip iš pat pradžių nesvarsčiau plastikinės (kai dar buvau tikras, kad lankstys skardininkai). Igoris teisingai sako dėl blukino, esu matęs tokių superduper namų (čerpės, klinkeriai, geoterminis, pasyvūs langai, etc, etc) ir taip slykščiai pabaltavę lietvamzdžiai. O dar baisiau, kai latakas plastikinis visiškai išblukęs, o jungtys ir santakos skardinės ir nepakeitusios spalvos. Net nupurto pagalvojus :) Nesakau, kad visos plastikinės yra blogos, tiesiog ta mano matyta patirtis labai giliai įsiskverbusi į pasamonę. Jei nuspręsiu dėti gatavą sistemą, o ne lankstyti pas skardininkus, tikrai domėsiuosi ir plastikinėmis. Bent mano žiūrėtą Strugą sistemą irgi galima montuoti pačiam.

    Dėl kolektorių. Nerandu argumentų 'už'. Reguliuoti lygiai taip pat aš galėsiu su termogalvom + programuojamu patalpos termostatu. Grindims ir gyvatukui eis atskira atšaka, kuri galės būti reguliuojama nepriklausomai. Suprantu kolektorių naudą, kur sudėtinga sistema, bet pas mus ji ne tokia. Kai tvarkysim viso namo (abiejų aukštų) šildymo sistemą, tada tikrai tikiu, kad be kolektorių neišsiversime.

    Dėl difuzinės, taip ji bus tik iš lauko, kaip ir ant karkasinės sienos difuzinė tik laukinėje pusėje :) Viduje ir ties mūrinėm angom planuoju naudoti Raitūzo rekomenduotą Soudal juostą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Matau esate iš Šiaulių, gal galėtumėt pasidalinti stogdengių ir murininku kontaktais - labai padėtu ir mums rekonstruojant savo nama :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Neriau, jei tik jie atsiras rekomenduotinų darbininkų sąraše - būtinai duosiu. Jei gali, kai pamatysi, kad jau uždengtas stogas ir baigti visi skardinimo darbai - primink, ties ta vieta jų darbas ir baigsis.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš visada buvau prieš plastiką. Bet dabar paskaičius jūsų komentarus, tikrai susimąsčiau. Visgi jeigu metalinės varva ir išsilanksto, tai ko gero rinksiuosi plastikinę. Tik įdomu kokia tos plastikinės lietaus nuvedimo sistemos kaina?

    AtsakytiPanaikinti