2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Darbai vyksta

PINIGAI:
9,79 Lt (medvarščiai, 6x150, 15vnt)
22 Lt (vinys, 3,5x90, 5kg)
9,90 Lt (maišai šlakui, 10vnt)
14 Lt (plasifikatorius cementui, 7vnt)
69,30 Lt (cementas, 175kg)
496 Lt (mediena 0,855kubo)
30 Lt (medienos atvežimas)


Darbai iš tiesų vyksta, tik aš nespėju jų viešinti. Per šią savaitę pasikeitimas bus tikrai didelis, bebaigiami stogo dengimo darbai, taip pat dirba mūrininkas, kuris turi permūryti vieną senąją sieną + kažkiek patvarkyti kitą.

Pirkinių plačiai neaprašinėsiu, bet šią savaitę laukia dar kokie 6000-7000 Lt išlaidų, nes išsidėrėjau labai geras kainas vienoje statybinių prekių parduotuvėje, tai kone visas dideles medžiagas perku iš ten: vata, plokštės, lietaus sistema, etc, etc.

Savaitgalį yra noras pasistatyti atraminę vidinę pertvarą (iš gegnių medienos 50x200), kurį laikys pagrindinį stygų svorį, nes bijau, kad jos džiūdamos man visai susikraipys. Tik nežinau ar tą pavyks padaryti savaitgalį, nes mūrininkas gali nespėti sumūryti sienos. Kažkaip naiviai tikėjausi, kad jo darbai truks vieną dieną, pasirodo pirmą dieną jis viską nusigriovė atsargiai, antrą dieną valė plytas (mūrys tom pačiom) ir tik šiandien bandys mūryti. Sąramų nepirksiu, o darysiu kažkokį pseudo fintą su armatūra + medine sąrama. Na, parodysiu :)

Taip pat į priekį juda ir dujų reikalai, kalbėjau su rangovu, kuris turi atvesti iki sklypo. Sakė iki mėnesio galo bus statybos leidimas ir tada pagal darbų užimtumą pradės darbus. Taip pat užsakiau vidinį projektą, ryt važiuosiu pažiūrėti. Tada seks paieška įmonės, kuri visą tą padarytų. Bet įtariu, kad tai tikrai nebus dujotiekio statyba, kuri laimėjo rangovo konkursą.

Tik santechnikas kažkodėl tyli, turbūt ir pats išsigando nuo sudarytos sąmatos :)

2 komentarai:

  1. Įmeskit nuotraukų, trūksta vaizdų!
    Dėl sąramos, medis neturėtų liestis su betonu, tai bus įdomu pažiūrėt jūsų atradimą :)
    Dėl ko remsit stygas, linksta ar kitos priežastys? Remti taip pat reikia turėti į ką, nes apkrovas laiko tik nešanti siena, vien į perdangą remti negalima, jau dėl šito dalyko tai pas konstruktorių "išėjom mokslus" :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. stygų rėmimui atraminė siena antrame aukšte eis toje vietoje, kur pirmame aukšte eina nešanti mūrinė siena, ant kurios ir remiasi visa perdanga.
    Remti stygas noriu, nes jau dabar matosi kaip jos nuo didelio svorio kaikur išsilenkusios, nes stygų ilgis 7,5metro, plius persikeitimas ties viduriu dedade nemažai svorio, plius šlapia mediena buvo sudėta.

    AtsakytiPanaikinti