2013 m. vasario 26 d., antradienis

Dujos

Šis įrašas labai svarbus. Kaip ir buvo minėta ankščiau, pirmame etape antrąjį namo aukštą mes planuojame šildytis dujomis. Šildomo ploto būtų 63kv.m., tad kaštai tikrai nebus milžiniški. Manau. O kaip bus - pamatysime.

Kaip vyksta dujų atsivedimas. Mano atveju dujų trasa ėjo ~20-25m nuo sklypo ribos. 2013m kainomis atsivedimas kainuoja po 69Lt/m + 1100 Lt už projektavimą, dėžutę ir kt. dalykus. Neatrodo daug.

Reikalingas prašymas, nuosavybės pažymėjimas, sklypo planas. Standartiškai. Tada Lietuvos dujos užregistruoja mano prašymą dujofikuotis. Per 20dd turi duoti atsakymą dėl prijungimo sąlygų. Pagarba aptarnavimo kultūrai ir operatyvumui. Vietoje mėnesio laukimo, laukiau 3 dienas. Atsakyme detaliai aprašyta kaip ir kas būtų daroma, nurodomi terminai ir kainos. Mano atveju vietoj planuotų 20-25m atstumo jis gavosi 36m, o bendra pajungimo kaina 3592,90 Lt. Nors tikėjausi kiek mažesnės sumos, bet ir šita mane tenkino. Pastabėsiu, kad tai yra suma iki kolonėlės pastatymo ant mano sklypo ribos. Dar seks projektavimas sklypo viduje ir dujų atvedimas iki namo.

Būtinai reikalaukite schemos kaip bus tiksliai vedamas dujotiekis iki sklypo ribos. Maniškės pvz:


















Kadangi kolonėlę noriu statyti visai netoli nuo mano ir kaimyno sklypų ribos (arčiau nei 1metras), man buvo reikalingas jojo sutikimas. Visus tokius sutikimus ar pan. galima jiems siųsti emailu. Labai patogu.

Kai visi dokumentai pristatyti - pasirašoma sistemos prijungimo sutartis ir per 14dienų reikia sumokėti visą paskaičiuotą pinigų sumą. Lietuvos dujos užtikrina, kad per 7mėn dujos bus atvestos. Realiai, sako, truks kokius 3-4mėn.

Dar vienas geras dalykas, kad kol laukiame dujų atvedimo iki sklypo ribos, kartu galime projektuotis ir vidaus tinklą (sklype+name). Turiu mintį net gi kalbėti su tais pačiais rangovais, kurie ves iki sklypo, kad jie pravestų ir vidaus tinklą, nei papildomo technikos varymo, nei ką. Žinoma, matysime kiek pinigų jie paprašys :)






7 komentarai:

  1. Sveiki, kodėl tik antras aukštas bus šildomas dujomis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Todėl, kad nėra kitos galimybės. Kamino papildomo neturime, tai nei katilas, nei krosnelė netinka. O kokios kitos alternatyvos? Dujos buvo netoli, patalpos bus gerai apšiltintos, plotas nedidelis, tad sąskaitos manau tikrai negasdins.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai kad dujoms nereikia ypatingo kamino, kanalizacijos vamzdžio užtenka, bent jau pas kaimyną toks stovi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai dėl to ir pasirinktas dujų variantas, nes jam apskritai kamino reikia :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tai kodėl ne visą namą šildysit dujomis juk taip patogu. Negi 1-ą aukštą šildysit malkom? Neperdidelis juk jūsų namas gausis, tai neperdaug ir dujų sunaudosit :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vat būtent to ir norėjau paklausti. Kas bus su pirmu aukštu?

      Panaikinti
  6. aaa... supratau. Nesusikalbėjome. Kadangi renovacija vyks dviem etapais, o pirmuoju renovuosim tik antrą aukštą, tai apie jo šildymą ir galvojame. Pirmo aukšto kolkas nerenovuojam (šildymo sistemos t.p.).
    Atlikus pilną namo renovaciją katilinė atsiras rūsyje, visas namas bus šildomas arba kietu kuru, arba dujomis. Jei kuro kainų proporcija ženkliai nesikeis - dujos bus prioritetinis šilumos šaltinis, o "pasižaidimui" turėsime ir KKK.

    AtsakytiPanaikinti