2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

Virtuvės interjeras

netyčiom radau virtuvę, kokios norėčiau ir savo namuose:


Šaltinis: http://digma.lt/interjero-dizainas-interjeras/virtuves-sprendimas-tik-apatines-spinteles-space-solution-kitchen/




























Čia mane labiausiai "veža" langas virtuvėje (kalbu apie pirmojo aukšto virtuvę). Mūsų atveju tas langas būtų į vidinį kiemą, pietų pusę, kitaip tariant - neišvengiamas :) Taip pat ir vizualiai vertinant matmenys virtuvės labai panašūs į mūsų. Prie tokios virtuvės pasiliksime tuo atveju, jei architektas neįkalbės jos daryti kitoje vietoje. Na, tai paaiškės poros mėnesių bėgyje.

Dar nesugalvojau kokį sprendimą priimti, kad toks langas nerasotų, reiktų pasitarti su specialistais.

5 komentarai:

  1. Ir man labai patinka toks langas, tik jį projektuoti patarčiau ne žemiau kaip 90cm nuo grindų ir kad viršutinė jo dalis baigtųsi akių lygyje t.y. apie 1.60m, kitaip bus nesmagu visą laiką lankstytis, kad pro jį pažūrėti. Pažystami padarė tokį tik kampinį langą, atrodo labai įspūdingai, bet skundėsi, kad jaučiasi nekomfortiškai, nes nepataikė su aukščiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už pastebėjimus. Langas ir prasidės nuo ~90cm (nes standartinis spintelės aukštis 85-90cm) ir eis viename lygyje su stalvirčiu (palangė ir bus stalviršis). Dėl aukščiausios vietos dar dvejoju, nenoriu labai aukšto daryti, nes dar norėčiau virš lango talpinti bent kažkokias spinteles/lentyvas. Galvoju daryti taip, kad stovint prie spintelės, nepasilenkus, matyčiau iki savo sklypo ribos (mano atveju 40m.), daugiau matyti manau nereikia :)
    Vakar dar apsitarėm ir labai panašų langą projektuosim ir antram aukšte vonioje (kiek ilgesnį ir gal aukštesnį), kad valantis dantis ar maudantis vonioje galėtų žiūrėti pro langą. O pro tą langą vaizdelis neblogas - matosi ežeras (tiesa, tik iš antro aukšto..)

    P.S. rasojimo problemos vis dar neišsprestos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuo rasojimo vieno "vaisto" turbūt nėra...
    Gal gelbėtų 3 stiklų lango paketas, radiatorius ar "gyvatukas" prie pat lango ir gera ventiliacinė trauka vonioje.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai gražios plytelės virtuvei .. Norėčiau ir aš tokios virtuvės..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Virtuvė labai dailiai atrodo. Reikėtų jau ir mūsų interjerą atnaujinti, nes gal 10 metų remontas nedarytas, jau buitinė technika ir baldai savo atgyvenę. Kaip tik pradėjome dujinės viryklės su elektrine orkaite internetu paieškas. :)

    AtsakytiPanaikinti