2012 m. sausio 23 d., pirmadienis

Pradžių pradžia

Sveikinu prisijungus prie dar vieno eilinio BLOGO apie ūkio būdu statomą svajonių namą. Tokią svajonę turime ir mes. Tad apie viską trumpai:

Nusprendėme rekonstruoti jau stovintį mūrinį namą (kodėl būtent rekonstrukcija, o ne nauja statyba - kitame įraše), kuriame šiai dienai ir gyvename. Namas mūrinis, pagal RC bendro ploto 77,58 kv.m. (po rekonstrukcijos plotas turėtų siekti 140-150 kv.m.), praktiškai tai visas gyvenamas plotas, nes garažas ir kitos ūkinės patalpos atskirame ūkiniame pastate (kolkas jį paliksime neliestą ir į rekonstrukcijos projektą neįtrauksime). Perdanga lieta betoninė. Sklypas gana siauras (20 m pločio), jo plotas 12,27a. (tiesa, iš jų lygiai 1 aras nuomojamas iš valstybės, kuriame pilna servitutų požeminėms komunikacijoms įrengti, tiesi ir aptarnauti). Tų pačių komunikacijų turime miesto vandentiekį. Kanalizacija naudojamės vietine, tačiau turėčiau minčių kažkada prisijungti prie miesto tinklų. Miesto kanalizacija eina kitoje gatvės pusėje, bet deja vadinasi "slėginė buitinių nuotekų linija", kas reišktų, kad prie jos prisijungimas nelabai galimas, na o pagal bendrąjį miesto planą mus turėtų pasiekti ir paprasta savitakė nuotekų linija. Lauksim :) Dujos regis vos už 20 m nuo sklypo ribos, apie tai pasamprotausiu vėliau, verta jas įsivedinėti ar ne.

Šis blogas daugiau skirtas asmeniniam naudojimui, kad aš pats nepamirščiau kokius planus, vizijas turėjau, nes dabar naminiam, darbiniam ir kituose kompiuteriuose prikurta n+x folderių, txt ir pan. informacijos ir idėjų ką norėčiau padaryti savuose namuose.

Taip pat bandysiu surašyti kam ir kiek mokėjau, kur būtų galima sutaupyti ir ką kitąkart daryčiau kitaip. Ši informacija galbūt būtų įdomi skaitytojams :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą