2012 m. sausio 23 d., pirmadienis

Kodėl būtent rekonstrukcija?

Vieni sako, kad statyti naują yra pigiau, nei rekonstruoti seną. Kiti atvirkščiai. Aš siūlyčiau gilintis į kiekvieną situaciją individualiai ir tik tada priimti sprendimą. Kažkiek apie tai svarstėme ir mes, bet be didesnių abejonių pasirinkome rekonstrukcija. Pirmiausia dėl to, kad visą procesą planuojame savo jėgomis (ūkio būdu), be jokių paskolų (bent kolkas), o tame name šiuo metu gyvename. Dėl šios priežasties pati rekonstrukcija susidės iš dviejų dalių:
I etapas: antro aukšto pakėlimas 160cm, didinat gyvenamą plotą, keičiant stogo nuolydį;
II etapas: pirmas aukštas - naujas įėjimas, langų angos, vidinių erdvių pakeitimas, pamato/grindų šiltinimas.

Kol įrenginėsime antrą aukštą, gyvensime pirmame, o kol tvarkysime pirmąjį - antrame. Ši priežastis ir buvo pagrindinė, kodėl pasirinkome rekonstrukciją, nes viską griauti ir statyti iš naujo, o tuo metu gyventi kažkur kitur (nuomotis?) atrodo beprasmybė. Jau nekalbant, kiek papildomų lėšų kainuos kito būsto nuoma, važinėjimas iki statybų, laikas. O dar tinginys, kuris kištų koją turint pora valandų laisvų ir galint šiek tiek pasidarbuoti prie namo, bet tingint prisiruošti iki jo nuvažiuoti, kai, tuo tarpu, gyvenant vietoje reikia tik išeiti iš kambario ir tu jau statybose.

Tad tokie mano argumentai kodėl pasirinkome būtent tokią statybą, kad ji nekainuos pigiau jau susitaikiau, sieksime, kad nekainuotų brangiau :) Juolab, kad pirmąjį etapą planuotumėm įgyvendinti per 2-3metus (plačiau apie planus - kitąkart kitame įraše), o kada pavyks įgyvendinti antrąjį - prognozuoti nesiryžtu...

3 komentarai:

  1. Aš visiškai sutinku, kad pastatų griovimas, nėra pigiau nei rekonstrukcija. Kol rekonstruoji namą, gali sutaupyti lėšas, nes gali gyventi tame pačiame name, o kai statai jau turi ieškoti kur kitur gyvent. Taip pat visos medžiagos kiek kainuoja, o kai atlieki rekonstrukciją, tai praktiškai pusę medžiagų jau turi, nes turi sienas ir pamatus. Mes taip pat rinkomės seno namo rekonstrukciją ir tikrai manau nesuklydome. Tilpome į 20000Eur su visa vidaus apdaila ir sienų šildymu dviejų aukštų namui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mes rekonstravome savo senos statybos butą. Žodžiu, darėme kapitalinį remontą - virtuvė, vonios kambarys, tualetas, koridorius ir du gyvenamieji kambariai. Dar liko sandėliukas, kuris kol kas tik ištinkuotas ir glaistytas. Pradžioje buvo problema su statybiniais konteineriais, bet paskuj interne radome Įmonę uab Švarista ir užsakėme konteinerius iš jų. Atvežė konteinerį Vilniuje tą pačią dieną. Šiukšles išsivežė kartu su savimi. Sumokėjome gan nebrangiai. Rekomenduojame.

    AtsakytiPanaikinti