2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Architektas, konstruktorius

PINIGAI:
1000 Lt (architektui avansas #2)

Kaip jau besibaigiantis pirmas etapas su namo išplanavimu, po truputį keliamės į kitus etapus. Šnekėjau su konstruktorium dėl konstrukcinės dalies, jis labai perša stogų santvaras, bet tada reikėtų keisti projektą, todėl manau atsisakysime tos idėjos ir dėsim paprastas gegnes. Šnekėjau su savais statybininkais dėl sienų ir stogo medžiagos. Visi kaip susitarę perša dujų silikatą, o aš į jį nežiūrėjau dėl didelio įmirkio, mat planuojama išsikėlus sienas keletą metų pabūti be izoliacinio sluoksnio, baisu, kad tada tas silikatas neprigertų (o kaip žinia prigėrus visokių nesąmonių galima pridaryti :)). Vis dauriausi į paprasta silikatą (ARKO), tačiau jo minusas dėl svorio, vistiek pamatai ne pirmos jaunystės, perdanga irgi, dujų silikatas šiuo klausimų būtų idealus variantas. Permečiau greitai kainas blokelių, skaičiuoju sienos kvadratais, nes taip manau tiksliausia, gaunasi su dujų silikatu ~45lt/kv.m.; keramika ~57lt/kv.m.; fibo ~58lt/kv.m.; arko ~47lt/kv.m.
Kaip matosi dujų silikatas pigiausiai, tas turbūt ir turės lemiamą įtaką, tiesa skaičiavau 20cm blokelio storį.

Dar skaičiavau stogą, labiausiai širdis linksta prie šiferio, gal net akmenės gotikos (mažiausiausi lakštai), tačiau jų kaina jau nevaikiška. Tiktų ir "baltijos banga", jų kvadratas gaunasi ~30lt, vien šiferio, dar visokie gaubtai, vėjalantės, galai ir gaunasi 5000+Lt mano stogui. Galvoju kaip sumažinti kainą, norom nenorom pradėjau žiūrinėti į skardą, nepatinka ji man, bet jei pavyktų gerokai sutaupyti. Žiū, skardos kainos 20-22lt/kv.m., vadinasi nuo stogo sutaupau visą tūkstantį, nemažai, bet ir ne biausingai daug, kad keisti religiją. Žmona prieš, man irgi nelabai patinka. Dar galvosim.

Šiandien dar laukiu vieno iš statybininkų paskaičiavimų dėl sienų pakėlimo ir stogo uždengimo, įdomu ką suskaičiuos :)


Tiesa pats bandžiau savo ribotais matematiniais sugebėjimais apsiskaičiuoti sienų ir stogo plotą, iš turimos medžiagos. Gavosi 124kv.m. sienos ir 114kv.m. stogo. Tada paprašiau architekto tiksliai paskaičiuoti - pranešiu kiek apsirikau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą