2012 m. vasario 15 d., trečiadienis

Architektas

Šiandien susitikau su rekomenduotu architektu. Viską apsikalbėjom, įvertinom. Iš principo mane kaip ir tenkintų, terminai normalūs, kaina irgi pusė velnio. Kelias dienas pagalvosiu ir bandysiu sumušinėti rankom. Dirbti ji pradėtų nuo kovo pradžios, man svarbiausia, kad iki RESTOS (2012m. balandžio 12-15d.) jau turėčiau eskizus, kad galėčiau toliau žvalgytis darbų, medžiagų, idėjų...

Šiek tiek kalbėjom apie šildymo ir vėdinimo sistemos projektavimą. Iš esmės šie projektai visai nereikalingi statybos leidimui gauti. Jų niekas neklaus ir pridavinėjant baigtą namą, tačiau juos norėčiau pasidaryti dėl savęs, žinodamas tikslius šilumos poreikius, nuostolius galėčiau maksimaliai optimizuoti šildymo sistemą. Taip ir sutaupyti. Minimalai pagūglinęs radau, kad kažkas daro tokius projektus nuo 6lt/kv.m. Mane tokia kaina kaip ir tenkintų. Gaila labai mažai atsiliepimų apie tokių tinklų projektavimą, bet principas pats aiškus, geriau dabar sumokėti 600-700lt už projektą ir paskui turi idealiai sutvarkyta šildymo sistemą, ko pasakoje mokėti mažiau kad ir 50lt/mėn (viso labo 0,40lt/kv.m. mažiau). Projekto pinigai atsipirktų per 2 metus. Dėl vėdinimo projekto dar galvosiu, nežinau jo kainos, bet didelė pelėsio baimė gena darytis ir tokį projektą.

Beje, architektas sakė, kad šilumos projektą būtų idealu daryti kartu su namo projektu, t.y. lygiagrečiai, kad geriau suplanuoti erdvės, pertvaras, etc. Bet, kad gerai apskaičiuotų šildymą, turiu žinoti antro aukšto sienų medžiagą, o šito aš dar nežinau... ech..

3 komentarai:

  1. Įkelkit vėliau planų ir nuotraukų, bus apie ką diskutuot :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. paveikslėlių planuoju jau kovą, kai tik architektė kažką pasiūlys, būtinai įdėsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na architektai visada nemažai paima atlygio. Dar labai priklauso nuo namo kvadratūros ar bus laiptų konstrukcija ar ne. Kuo įdomesnis architektūrinis namo sprendimas tuo daugiau kainuoja. Deja yra kaip yra nes namo statyba tampa vis sunkiau prieinama paprastam žmogui.

    AtsakytiPanaikinti