2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Savaitgalis praėjo

PINIGAI:
250 Lt (skardininkui už skardų lankstymą)
400 Lt (dar vienas avansas statybininkams)
50 Lt (avansas mūrininkui)

Iki praeinant savaitgaliui praėjo ir visa praeita savaitė, kuri buvo tikrai darbinga, tik pasidalinti vaizdais vis nerasdavau kada. Pirmiausia stogdengiai prisiruošė padaryti tuos sudėtingiausius stogo nuolydžius ir galutinai baigė lygintis grebėstus, viskas atrodė šitaip:











... ir penktadienį garbingai prikalė pirmąjį šiferio lapą. Prieš tai žinoma sudėjo lietaus sistemos latakus, laštakius, kitas būtinas skardas. Šeštadienio vakare vaizdas štai toks:










Vaizdas tikrai labai gražus, esu patenkintas tiek šiferio spalva, tiek visą savaitę derinta ir skardos+lietaus sistemos spalva. Tikrai labai džiaugiuosi, jog nusprendėme nebesigaudyti tos vyšninės spalvos, o visas skardas imti rudas (tiksliau RAL8017). Atrodo super.

Taip pat nuo antradienio darbuojasi mūrininkas. Aš naiviai tikėjausi, kad ten darbo vienai gerai dienai, jis atėjęs įsivertino taip kokiom 2-3 dienom. Šeštadienį buvo jau penkta diena, o darbas dar tik įpusėtas :) Matosi žmogus dirba nesiskubindamas. Mane tas kiek nervuoja, nes aš negaliu montuoti vidinių pertvarų, kol nebus galinių murinių sienų, planavau tą daryti jau šį savaitgalį, bet nesigavo.
Kai nusiardė antro aukšto dvigubą sieną rado ją pilną šlako:










Dabar po truputį lipdo du nedidelius langus










Mūrija su lygiai tokiu pat 14cm oro tarpu, jį užpildome nebe šlaku, o vata (foto dar be vatos)














Taip pat vatą deda ir į stogą ties mūrine siena (nes paskui nebus kaip jos užkišti)











Tokios tokelės. Dar trumpai detalės stogo dengimo. Šitaip lygtais turėtų būti teisingai sumontuoti latakai, į juos įleista difuzinė plėvelė, kurią prispaudžia laštakis:










O šitaip susilieja du stogo nuolydžiai, ant jų viršaus paskui dėsis skarda:










Kadangi šiandien nei vieni nedirbo po truputį krapščiausi viduje, mėginau atsivalyti susikaupusį šlamštą, kuris nebus reikalingas (plėvelių nuopjovas, išmontuotus langus, šlaką, seną skiedinį ir t.t.). Nes kitą savaitę turi atvežti medžiagų už beveik 6000 Lt, vien vatos 30kubų. Kažkur reikės visą tai sugrūsti.
O likusią dienos dalį mėginau savarankiškai dėti vatą į stogą. Darbas minimaliai užknisantis, bet smagus. Labai pasimato kur kokiu centimetru gegnės nelygios, iškart arba krenta vata lauk, arba įsispraudžia labai negražiai, bet gyventi galima. Kai baigiau buvo perdaug nusiknisęs, kad nufotkinčiau. Rytoj :)

Tiesa labai preliminarius paskaičiavimus atiuntė iį santechnikas. Gavosi apie 13 000 Lt, su pilna šildymo sistema (katilas tame skaičiuje), darbais ir kt. medžiagom. Panašiai ir tikėjausi. Bet apie tai kitame įraše.






2 komentarai:

  1. Juliau nekankink, dažniau rašyk.
    Man tai tas difuzinės plėvelės įleidimas į lietvamzdį... nu nežinau. Švogeris irgi taip pat sau sudėjo, gal taip ir reikia, bet tai ta plėvelė gi neamžina ypač nuo saulės ir drėgmės, kaži kodėl taip dedama?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rašau kiek yra ūpo :) Galėčiau rašyti ir dažniau, bet va tingisi.
    Šiandien pradėjo darbuotis santechnikas, gal grįžęs namo rasiu kokių įdomių vaizdelių, kuriais norėsiu pasidalinti :)

    AtsakytiPanaikinti