2013 m. spalio 1 d., antradienis

Toliau įrenginėjam

Pastebiu, kad kuo toliau tuo įrašai tampa nuobodesni, toks turbūt tos vidinės apdailos likimas :)

Tai gis, santechnikas galutinai sukabino visus radiatorius ir paleido šildymą. Prieš tai buvo ~+14-15C, paleidus šildymą staigiai temp paliko iki +21C, tad teko stabdyti arklius :) Kol nėra termo galvų (santechnikas kažkur praganė, o naujų dar neatvežė) tai visus radiatorius reguliuoju bendrai tik katilo sklende, žiauriai nepatogu, bet tikslas yra palaikyti +18-19C panašu kad turės pavykti, nes prie daugiau dirbti žiauriai karšta :)











Veikiantis katilas:










Per pirmąją parą žaidimo reguliuojant temperatūrą sudeginta ~1,3kub.


Taip pat einu link pabaigos klojant grindis:














Kaip pirmą kartą klojant laminatą savimi esu gan patenkintas, viskas vyksta sklandžiai ir rezultatas atrodo neblogas.
Kadangi virtuvėje irgi bus laminatas, jo siūles impregnuoju spec. impregnantu:













Šito puslitriuko užteko visai virtuvei su svetaine (~25kv.m.) ir dar šiek tiek liko. Nežinau kiek iš jo bus naudos, bet darbas gerokai suletėja tepant impregnantą, nes prigulęs su temptuku turi nutempti kiekvieną siūlę.
Liko sudėti grindis dalyje miegamojo ir drabužinėje. Vieno vakaro darbas :)


Savaitgalį su tėvuku montavome vidines duris. Kaip ir buvau minėjęs pasirinkome kinietiškas Makanada, kadangi tai laikinas sprendimas, todėl ir buvo pasirinktas kone pigiausias variantas. Beje, Šiaulių Litagra pasiūlė net mažesnę šių durų kainą nei pats importuotojas Klaipėdoj :)
Ką tik įstatytos atrodo labai gražiai:











Matysime kaip atrodys pradėjus vartoti :) Šiaip kiniečiai gan neblogai šias duris sutverė, neskaitant labai plono ir lepaus laminato ir aukščio 204cm, t.y. įstačius į standartinę 210cm angą, viršuje likusio 6cm tarpo apvadas nesugeba uždengti :) Bet kaip žinia - svarbiausia pozityvus požiūris į atsiradusį tarpą :)


Taip pat ir vonioje jau daugiau plytelių:











Sienų plyteles nuspresta klijuoti silikonu.

Tad po truputį judame į priekį, šiandien turėtų sumontuoti virtuvės komplektą, tada galėsime jau nešti daiktus, kurių šiuo metu nenaudojame ir taip po truputį kelti po koją į naujus namus :)

16 komentarų:

  1. jei galima daugiau apie klijavima silikonu. kas per technologija? pirma karta girdziu

    AtsakytiPanaikinti
  2. kiek kainuoja tokios vidaus durys?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėl klijavimo silikonu nieko konkrečiai pasakyti negaliu, šitą sprendimą priėmiau ne aš ir klijuoju taip pat ne aš. Kolkas laiko :)

    Vidinės durys kainavo po 380Lt/vnt, tiesiogiai importuotojas siūlė po 415Lt. Čia su stiklu, be stiklo kiek pigiau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laikini sprendimai dažnai tampa nuolatiniais :) Šiaip dar primokėjus porą šimtelių galima geresnes duris įsigyti. Pataupymai kartais nieko gero, nes tenka vėliau mokėti 2-3 kart daugiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai nuoširdžiai abejoju ar realu geras duris su visomis geležimis rasti už 600Lt. Šitas laikinas sprendimas pasirinktas, nes antrame etape pradėjus rekonstruoti pirmąjį namo aukštą, ten atliks (ir vėliau nebus panaudota) pakankamai senųjų medžio masyvo durų, kurias planuojama naujai laminuoti ir ilgai bei sėkmingai naudoti.

    T.y. tiek durų kiek dabar yra pirmame aukšte, atnaujinus užteks visam namui :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tik tūli lietuvaičiai sugeba gyvenamosios patalpos sienas sudėti iš MSP OSB3 ir panašaus šūdo, kur skiedros yra sukepintos toksiška ir kancerogeniška formaldehido derva, kuri ore nugaruoja ir plaučiai šauniai "pakvėpuoja" tuo visu "gėriu"... Juk dar sovietiniais laikais taip vadinamieji "Alytnamiai" jau buvo sukritikuoti dėl MDP su dervom, o tautiečiai nesugeba pasistūmėti toliau pažangesne kryptimi. Nereik ten daug pinigo, bet smegenų sumanumo tai trūkumas...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikrai įdomi technologija klijuoti plyteles silikonu. Būtų įdomu daugiau sužinoti apie tai!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kokios gražios durys ! Tikiuosi labai nepyksite, bet pasivoksiu jūsų durų modelį. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jei ne paslaptis, tai kokias grindis pirkote? Ar kreipėte dėmesį į jų gamintoją? Kiek sluoksnių turi?

    ____________________________
    ekologiškas laminatas

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tikrai ne! Nesutinku, kad jūsų blogai tampa neįdomus. Netgi atvirkščiai, kuo toliau, tuo smagiau skaityti, nes informacija darosi vis informatyvesnė. Kalbant apie gyvatukus, kokių gamintojų gyvatukai yra patikimiausi ir kokybiškiausi? Galbūt žinote. :) Kaip tik ruošiamės vonios kambaryje ir virtuvėje pakeisti senuosius, tačiau nežinome ką rinktis.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Įdomu ar jau pilnai įsirengėte savo būstą nes mes su vyru panašiu metu pradėjome statytis namą ir tik dabar baigiame įsirengti pilnai namą. Sunkiausia vyrui buvo pertvaros ir kiti panašūs darbai. O kai remontas padarytas visi interjero darbai buvo kritę ant mano pečių, bet man ši sritis labiausiai prie srities todėl jokių problemų nekilo.

    AtsakytiPanaikinti
  12. O girndims neikur plyteliu nesirinkot? Man dabar patinka koridoriuose ir pan klinkerio plyteles https://www.vokiskakeramika.lt/klinkerio-plyteles.html

    AtsakytiPanaikinti
  13. Papasakokite, kaip sekėsi atliekų išvežimas? Į kokią įmonę kreipėtės ar patys vežėte su savo transportu? Mes neturime busiuko, tai samdėmės įmonę,kuri išvežė šiukšles.

    AtsakytiPanaikinti