2013 m. rugsėjo 16 d., pirmadienis

Vonios hidroizoliacija ir kt.

Iki buvo priimtas galutnis sprendimas dėl vonios sienų apdailos pradėjau daryti hidroizoliaciją. Gerai, kad tik spėjau apeiti perimetru visą vonią. Jau sudėtas žalias gipsas, tad hidroizoliuoti reikės iš naujo.

Vaizdas kaip šią mastiką tepu ant OSB:














Nepamenu ar minėjau, kad hidroizoliaciją pasirinkau Bostik Membrane ir spec. juosta irgi iš Bostik. Ji baltos palvos, maloniai tepasi su teptuku. Pirmiausia viską nugruntavau paprastu giluminiu gruntu, nes betonas buvo labai dulkinas, tada tepiau perimetru į ją guldydamas juostą ir vėl užtepdamas mastikos. Patarimas - dėvėti pirštines, nes mastika išsitepus pirštus ji greit sudžiūsta į gumą ir... na prezervatūrų fabriką galima atidaryti :)
Aplink vamzdžius irgi kloju juostą.

Buvo priimtas sprendimas dalį sienų dažyti, dalį klijuoti plytelėmis, tad teko sukti gipsą:
























Prie OSB sukti gipsą tikrai lengva, ypač mano atveju, kai plokštės aukštis 2,6m, o sienos 2,62-2,65m., tai visur tilpo stačia. Užknisa tik vamzdynų išpjaustynėjimas:










Susukus gipsą atėjo "baubas glaistymas". Makrosferos atsisakiau ir pamėginau glaistyti su meistro rekomenduotu knauf multi finish. Skirtumas akivaizdus, glaistas plastiškas, galima pataisyti ir apdžiūvusį, varžtų duobutės neįdumba. Vienžo, pasijutau čiut ne glaistytoju. Prašyti meistro, kad nuglaistytų sienos dalį kur bus dažoma, man būtų kainavę 300 Lt. Va kiek sutaupiau :)
Foto vėliau

Taip pat jau turime nudažytas svetainės lubas, damuštą mūrinę sieną (vakar dažiau, foto nėra):











Dukart dažiau, atrodo lygu kaip stiklas :)

Tėvų miegamajame pradėtos dėti lubos:










Štai šitaip išspręstas lubų kampo klausimas:










Savaitgalio darbai dar nenufotografuoti, o jų nemažai: baigta su tėvų lubomis, nuglaistytas visos vonios kambarys ir kt.
Artimiausi darbai: dedamos lubos vonioje, aš baigiu su dažymu mūrinių sienų, miegamojo bei drabužinės lubomis, tada lieka tik vonia, ten sudedam plyteles, nudažom, kviečiam santechniką kad viską pajungtų, tuo pačiu dedam grindis ir kraustomės.

Šįkart terminų nebeįvardinsiu.......

3 komentarai:

  1. Linkiu viską greitu laiku pabaigti :) Nors kaip matau dar nemažai gražaus darbelio liko :) Viskas taip lėtai sukasi, bet jau mums, kai trūksta darbo rankų...

    AtsakytiPanaikinti
  2. O sakykit, kur medžiagas ir vonios įrangą reiktų pirkti Vilniuje? Nes mes remontuojamės, o ne statomės namą, todėl daug mažiau visko reikia ir didmeninė prekyba mums greičiausiai netiks.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip ir man aktuali ši informacija. Mes darome remontą vonioje ir renkamės medžiagas. Kur galima įsigyti pigiau Kaune?

    AtsakytiPanaikinti