2012 m. balandžio 17 d., antradienis

Išplanavimas. Ver.3

Dalinuosi šiek tiek paderintu išplanavimo variantu ir visiškai naujais fasadais:

Iš principo išplanavimai mane visiškai tenkina ir prie jų daugiau lysti kaip ir nebeplanuotumėm, na nebent antram aukšte tėvų miegamojo duris paslinkti dešinėn (prie kamino), kartu ir didžiojo vaikų kambario duris į kitą sieną perkelti. Bet čia jau mažmožiai. Ką manote? :)


Pjūvis kaip ir viskas tvarkoj, tik rūsį manau jau projekte reikia žymėti, kad reiks gilinti minimum iki 200cm (dabar ten 180cm).





Nežinau kodėl, bet fasadai man nepatinka, negražu ir tiek. Net žmona pritaria. Baisiausia, kad nežinau ką keisti, kad atrodytų gražiau. Galvoju, gal nyku dėl to, kad nespalvota, susidės spalvos fasade, gal skirtingos struktūros ir atsiras tas vaizdas. Bet kokiu atveju ir langų dydžiai, ir formos, ir vietos netenkina. Reikia kažką galvoti. Jau antrą dieną delsiu susitikti su architektu, nes nežinau ką jam pasakyti :(
Pripiešė tų langų kaip stoglangiu su vertikalia dalimi. Dėl to, kad sienos aukštis ties perimetru 160cm, vadinasi normalaus lango neįdėsi, o stoglangis bus tik kaip švieslangis, vaizdo per jį nematysi. Lieka tik tokie stoglangiai su vertikalia dalimi, tik, kad jų kaina prasideda nuo 2500-3000Lt tik už patį langą (montuoti turi specialistas, t.y. +500Lt). Tad viską sudėjus normalesnis langas kainuos ir 5000Lt, tai už keturis mokėti 20klt. Nenoriu. Reikia galvoti kažką kitą. Galvoju gal bent vieną tokį pasidaryti tėvų miegamajame (vaizdas į kiemą, ežerą, etc). O vaikų kambariuose, vonioje dėti paprastus stoglangius, juos, beje, galės sumontuoti ir vėliau, jei atsiras poreikis. Dar vienas variantas, galvoju, gal nebekeliant aukštyn kraigo, dar šiek tiek atlaužinėti stogo sparnus, kad ties perimetru būtų ne 160cm, o kokie 200cm ar pan. (reiktų išsiaiškinti kokio minimalaus aukščio reiktų, kad tilptų langas, gal net ne visai standartinis). Visa tai reikalinga ne kiek dėl šviesos, o dėl vaizdo. Reiktų kažkaip išsiaiškinti koks dabar projektuojamas stogo nuolydis ir kiek jį pamažinti mes dar galėtumėm.

Tokios tokelės. Reikia dar prisiruošti aprašyti savaitgalio RESTOS parodą ir ką gero sužinojau tenais. Tikiuosi tai padaryti šiandien.

2 komentarai:

  1. Viduje isplanavimas kaip ir viskas neblogai dabar, del isores galvoju, gatves fasado vaizdas pakankamai gerai ziurisi, tik aisku norejau sakyti, kad tokie dvigubi stoglangiai nemazai kaštuoja :) Del vaizdo pro langus smarkiai nereiketu jaudintis, nes miegamajame praleidziate maziausiai laiko, svarbus grazus vaizdas ir svetaines, gal nebent vaikams tai butu aktualiau, kurie savo kambariuose uzsibuna ilgiausiai. Tikriausiai geriausia butu jusu mintis pakelti sienas ir ideti paprastus langus, pinigais tai butu tikrai maziau, tik reikia ivertinti, kad namas atrodys aukstesnis su pakeltom sienom, bet gal bendroj aplinkoj viskas gerai atrodys. Siaures-rytu fasado vaizdas nekoks su tais ismetytais langais jame. Mano siulymas, geriau virsutinio lango laiptinej atsisakyt paliekant tik apatini langa ir ji dvigubai istempti i virsu? Vizualiai maziau langu toje fasado puseje geriau ziuretusi, o sviesos laiptineje butu pakankamai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Antro auksto 2 vaiku kambario duris galima pasukti ir istrizai, nesusidurtumet "kaktomis" iseje is kambario ir garsai per duris visokie sklinda ;)

    AtsakytiPanaikinti