2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Savaitgalio darbai

Apturėjau produktyvų savaitgalį - namą išsamiai apžiūrėjo konstruktoriai. Jų verdiktas džiuginantis: pamatai ir sienos, nors ir turi kai kur mikro įtrūkimų, antrą aukštą atlaikys puikiausiai iš bet kokios medžiagos (pradžioj buvo sudvejota ar neteks taupant svorį rinktis karkasą), tad dabar rinksiuosi pagal kitokius kriterijus (kaina, šiltumas, estetika ar dar kas nors). Iš principo visiškai nenurašomas ir karkasaы, tik klausimas kaip išspręsti tą momentąб kad karkaso iš lauko šiltinti nebereikia, o mūrą reikės, t.y. pirmas aukštas dar "išsipūčia" į lauką po 20cm, o antras aukštas (kur karkasas) nebe. Griūna vientisumas. Kitas variantas jau dabar (kol dar neapšiltintas pirmas aukštas) tą karkasą iškišti 20cm į lauką, tada apšiltinus mūrą jos susilygintų. Reikės pakalbėti su statybininkais ar technologiškai tai nesudėtingas dalykas, betonuoti vainiką vistiek reikės.

Dar, nerašiau, bet mūsų architektas, kuris dar praeitą mėnesį turėjo pradėti darbuotis - atsisakė. Tai labai liūdina, kad darbai stoja dar net neprasidėjus. Truputį padrikai ieškojau kito architekto jau be rekomendacijų, tačiau ar terminai, arba kaina, arba požiūris į darbą netiko. Tačiau lyg normalų architektą už žmogišką kainą parekomendavo tie patys konstruktoriai. Jau susitariau trečiadienį susitikti. Konstrukcinę dalį jau pažadėjau darytis pas tuos pačius specialistui, kurie apžiūrėjo mano namą.

Taip pat susitariau ir dėl techninės priežiūros statybų eigoje, bei konsultacijų iš konstrukcinės dalies iki darbų pradžios ir jiems prasidėjus. Panašu reikalai pradeda vėl judėti :)

Už savaitgalį ir visą pagalbą ačiū Tomui ir jo tėvukui!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą