2013 m. rugsėjo 20 d., penktadienis

Glaistymas. Dažymas.

Su gipsu baigta! :)

Vakar gipsistas uždėjo paskutinį priešgaisrinį lapą ant kamino. Šiandien manau jį baigs nuglaistyti. Regis nekalbėjau apie glaistymo momentus. Mano gipsistas yra prisiekęs Knaufo fanas.

Pirmiausia jis siūles glaisto Knauf Uniflott, kuris specialiai skirtas siūlėms ir galimas naudoti netgi be stiklo audinio juostos. Bet ją vistiek naudojame. Aišku irgi Knauf :) Šitas glaistas žiauriai greitai kietėja, realiai darbui turime ~10-15min. O sukietėja jis į akmenį.
Kai siūlės ir varžtų galvutės nuglaistytos, tada visą paviršių glaisto Knauf Multi-finish. Šito glaisto minusas turbūt vienintelis - parsidavinėja jis tik 25kg maišais, mažesnio kiekio nėra. Daugiau jo vieni pliusai. Kaip gaunasi netgi ir tokiam nemokšai kaip man su juo dirbti jau rašiau. Nuglaisčius (meistrui) paviršių su šiuo glaistu jo šveisti beveik nebereikia, iškart gruntuoju ir dažau.

Vonia šiai dienai žalia žalia, vakar vakare darsyk hidroizoliavau visą perimetrą, kolkas nuglaistytos siūlės ir varžtų galvos. Ten kur bus plytelės daugiau ir nebeglaistysiu. Pirmadienį turi ateiti kloti plyteles. Iki to laiko turiu padaryti pilna hidroizoliaciją. Šiek tiek foto:












Vonios viena siena ir kitos dalis bus klijuojama plytelėmis. Visa kita dažoma. Sienas dažysiu Vivacolor Interior Bath dažais (tonuotais), prieš tai viską nugruntavęs gruntiniais dažais Vivacolor Interior Primer. Lubas dažysiu Vivacolor Interior Kitchen, jie kiek mažiau atsparūs, bet tikrai pakankamai tinkami (ir labiau matiniai nei Interior Bath).


Žvilgsnis į kitus kambarius. Čia visur nudažytos lubos bent po vieną kartą, sutvarkytos palangės (išskyrus virtuvėje, nes reiks derinti su stalviršiu) ir angokraščiai. Angokraščius sudėjau iš atlikusio žalio gipso, kurį dar norėčiau nuglaistyti ir kolkas taip ir paliksiu.













Ankograščiai:













Grindis dėti nutarta nuo koridoriaus pusės, kad lengviau būtų sujungti kiekvieno kambario raštą be slenkščio juostelių. Kaip gausis paaiškės jau greit :)

2 komentarai: